Оселедцеву намазку з плавленими сирками особливо смачно подавати на домашньому багеті або свіжоспеченій чіабаті, спробуйте!

  • морква 1 штука;
  • плавлений сир 2 шт.;
  • оселедець 1 шт.;
  • масло вершкове 120 г.

Філіруем оселедець, тобто видаляємо голову, плавники, скелет і нутрощі, акуратно знімаємо шкіру, прибираємо дрібні кістки. Рибне філе нарізаємо великими шматочками, щоб було зручніше подрібнити оселедець в блендері.

Плавлені сирки очищаємо від пакувальної фольги і нарізаємо великим кубиком або пластинками, щоб ніж блендера швидше подрібнив їх до однорідного стану.

Складіть у блендер оселедець, нарізану моркву та плавлений сир. Збийте до однорідності.

Для того, щоб зробити намазку ніжнішою, додайте до неї масло та збийте до однорідності ще раз.

В результаті збивання повинна вийти однорідна оселедцева паста ніжної текстури. Відправляємо її на 20 хвилин в холодильник, щоб вона трохи застигла і як слід охолола.

Готову оселедцеву пасту можна намазати на тости, використовувати для фарширування яєць або подати в тарталетках — в останньому випадку найзручніше використовувати кондитерський мішок або шприц, що дозволить надати закусці більш святкового вигляду.

Читайте також:

Від такої закуски важко відірватися: рецепт сирно-сирних биточків із крабовими паличками

Таку закуску доведеться готувати по кілька баночок: рецепт маринованих крабових паличок із соєвим соусом

Від такої закуски ще ніхто не відмовлявся: рецепт картопляних кошиків з малосольним оселедцем

Ця закуска буде розлітатися миттєво: рецепт ікри із солоних огірків та томатної пасти