Зрази - дуже відома, ситна страва. Причому дуже давнє. "Зраз" буквально означає "шматок". У шматок м'яса клали начинку, згортали і смажили чи запікали. Але в даному випадку це м'ясний фарш з начинкою, яка може бути різною.

Щоб приготувати зрази по-литовськи знадобиться такий набір продуктів:

  • свиняча лопатка – 800 г;
  • сало сало - 150 г;
  • панірувальні сухарі - 3 ст.л.;
  • панірувальні сухарі для обвалки - 1 склянка;
  • зелена цибуля - 1/2 пучка (20-40 г);
  • цибуля ріпчаста - 1/2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • перець – за смаком;
  • олія - ​​для смаження.

М'ясо та сало потрібно нарізати на середні шматки, пропустити через м'ясорубку з цибулею та часником, додати панірувальні сухарі, сіль, перець та ретельно перемішати руками.

Далі зваріть яйця круто, остудіть, очистіть і наріжте на маленькі шматочки, цибулю промийте, обсушіть і порубайте, посоліть і перемішайте. Начинка для зразів готова.

На тарілку насипте панірувальні сухарі, фарш розділіть візуально на 6-7 рівних частин. М'ясний коржик викладіть на сухарі.

У центр викладіть яєчно-цибулеву начинку.

Сформуйте котлетку та обваляйте у сухарях.

Розігрійте сковороду з олією, викладіть м'ясні заготовки, обсмажте один бік на сильному вогні до рум'яності.

Переверніть зрази, зменште вогонь на мінімум, прикрийте кришкою і смажте до готовності приблизно хвилин 20.

На гарнір до зразів по-литовськи можна подати відварену картоплю, гречку, макарони або рис.

Читайте також:

Їх з'їдають по 8 штук: рецепт соковитих картопляних зразок з баклажанами

Ви не вийдете з-за столу, поки не з'їсте все: рецепт свинячих зраз з сиром і зеленню

Літня насолода: рецепт картопляних зраз з молодою капустою

Неповторний смак: готуємо курячі зрази з яблуками, запечені у духовці