Будь-яка друга страва стане тільки кращою, якщо її приправити соусом. У супермаркеті є величезний вибір подібних заправок, але навіщо їх купувати, якщо можна зробити натуральний соус в домашніх умовах

Щоб приготувати універсальну томатну підливу потрібні такі продукти:

  • мука – 2 ст. л
  • олія рослинна - 2-3 ст. л
  • томатная паста – 2 ст. л
  • вершки 10% - 200 мл
  • вода - 400 мл
  • сіль, лавровий лист, запашний перець - за смаком

Спосіб приготування універсальної томатної підливи:

Борошно трохи підсмажуємо до коричневого кольору, періодично помішуючи. Потім додаємо олію і помішуючи підсмажуємо пару хвилин олію з борошном.

Додати томатну пасту, продовжуючи мішати.

Невеликими порціями починайте вливати холодні вершки, постійно помішуючи підливу.

Коли маса у сковороді стане однорідною, додайте холодну воду. Потім додайте сіль, перець, лаврове листя. Доведіть томатну підливу до кипіння та проваріть ще кілька хвилин.

Зваріть будь-який гарнір (рис, гречка, макарони, картопля, перловка, булгур) і полийте щедро підливою. Також її можна поєднувати з м'ясом.

Читайте також:

Від такої страви будуть у захваті: рецепт курки по-грузинськи, запеченої у молочно-чесночному соусі

Тарілку напевно облизуватимуть: рецепт ніжної курочки з квасолею в томатному соусі

Такого соковитого м'яса ви ще не куштували: рецепт свинини, вимоченої в молоці та запеченої під сметанним соусом

Від цього запаху потечуть слинки: рецепт грибних котлет у сирному соусі