Будь-яка друга страва стане тільки кращою, якщо її приправити соусом. У супермаркеті є величезний вибір подібних заправок, але навіщо їх купувати, якщо можна зробити натуральний соус в домашніх умовах
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб приготувати універсальну томатну підливу потрібні такі продукти:
- мука – 2 ст. л
- олія рослинна - 2-3 ст. л
- томатная паста – 2 ст. л
- вершки 10% - 200 мл
- вода - 400 мл
- сіль, лавровий лист, запашний перець - за смаком
Спосіб приготування універсальної томатної підливи:
Борошно трохи підсмажуємо до коричневого кольору, періодично помішуючи. Потім додаємо олію і помішуючи підсмажуємо пару хвилин олію з борошном.
Додати томатну пасту, продовжуючи мішати.
Невеликими порціями починайте вливати холодні вершки, постійно помішуючи підливу.
Коли маса у сковороді стане однорідною, додайте холодну воду. Потім додайте сіль, перець, лаврове листя. Доведіть томатну підливу до кипіння та проваріть ще кілька хвилин.
Зваріть будь-який гарнір (рис, гречка, макарони, картопля, перловка, булгур) і полийте щедро підливою. Також її можна поєднувати з м'ясом.
Читайте також:
Від такої страви будуть у захваті: рецепт курки по-грузинськи, запеченої у молочно-чесночному соусі
Тарілку напевно облизуватимуть: рецепт ніжної курочки з квасолею в томатному соусі
Від цього запаху потечуть слинки: рецепт грибних котлет у сирному соусі