Німецький маковий пиріг - сирний десерт, яким хочеться насолоджуватися знову і знову. Десерт виходить в міру солодким, ніжним та дуже смачним. До речі, їм можна здивувати навіть найвибагливіших гостей.
Для німецького макового пирога з сиром підготуємо продукти за списком:

тісто:

  • борошно пшеничне – 300 г;
  • масло вершкове (холодне) - 130 г;
  • цукор – 100 г.

Начинка:

  • мак – 150 г;
  • манна крупа – 150 г;
  • сир (пастоподібний) – 250 г;
  • цукор – 150 г;
  • молоко (2,5%) - 750 мл;
  • олія вершкове - 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • ванілін – на кінчику ножа.

У просіяне борошно додаємо цукор і холодну олію, натерту на тертці або нарізану на маленькі шматочки. Швидко перетираємо руками вміст ємності до дрібної крихти.

Роз'ємну форму для випікання діаметром 24 см застилаємо пекарським папером. Висипаємо в неї 2/3 отриманої крихти, щільно утрамбовуємо руками. Бортики в цьому пирозі робити не треба. Забираємо форму в холодильник і беремося за приготування начинки.

У каструлю наливаємо молоко, додаємо цукор та олію. Доводимо до кипіння, іноді помішуючи.

Забираємо каструлю з плити, всипаємо в неї мак і манну крупу, перемішуємо і даємо настоятися 10 хвилин.

За цей час потрібно перемішати суміш ще 2 рази.

У миску викладаємо сир, вбиваємо яйце, всипаємо ванілін (на кінчику ножа). Подрібнюємо занурювальним блендером до однорідності.

важливо!

  • Необхідно ретельно поставитися до вибору сиру, адже неякісний продукт може зіпсувати готову страву, оскільки безпосередньо впливає на консистенцію, смак та кінцевий результат. Вибирайте свіжий, натуральний сир, без сторонніх домішок, ознак псування (неприємний запах, неоднорідний колір, сироватка, що відокремилася). Не забувайте звертати увагу на консистенцію (сухий, вологий, однорідний або крупинки, м'який або пастоподібний), а також жирність продукту.

З'єднуємо сирну масу з маковою, перемішуємо до однорідності суміші.

Дістаємо форму з коржем із холодильника, рівним шаром розподіляємо начинку.

Посипаємо крихтою, що залишилася. Ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духову шафу, на середню полицю. Випікаємо протягом години.

Готовий пиріг повністю остудити, виймати з форми і нарізати.

Читайте також:

Такого ви точно ще не куштували: рецепт пирога зі свіжомороженою мойвою та цибулею

Усі думатимуть, що це ресторанний пиріг: рецепт хліба, запеченого із сиром, беконом та картоплею

Найніжніша смакота: рецепт заливного пирога з грибами та сиром на кефірі

Ви точно не захочете виходити з-за столу: рецепт курячого пирога з "гавайською начинкою"