Технологія приготування горохової ковбаси дуже проста, потрібно лише заздалегідь замочити горох, зварити його, пробити блендером, змішати з іншими інгредієнтами та залити у форми. І через пару годин смачна та ароматна горохова ковбаса готова.

Довідково:

  • Горохова ковбаса була винайдена в 1867 році в Берліні Йоганном Генріхом Грюнбергом і входила до раціону німецького солдата за часів Першої та Другої світової війни.

Для приготування горохової ковбаси у домашніх умовах візьмемо наступні інгредієнти:

  • горох – 250 г;
  • олія рослинна – 25 г;
  • буряк – 0.5 шт.;
  • часник - 2 зуб.;
  • соль – 0,5 ч.л.;
  • перець чорний – до смаку;
  • Коріандр – 1 чайна ложка;
  • кардамон - 0,4 ч.л.;
  • агар-агар - 4 г приблизно 1 ч.л.

Важливо:

  • Горох краще взяти колотий, то він швидше звариться і розвариться, що необхідно для цього рецепту. Горох необхідно заздалегідь замочити на ніч.
  • Рослинну олію можна взяти будь-яку нейтральну, а також оливкову або лляну.

Отже, перш за все горох потрібно ретельно промити під проточною водою і замочити на 6-8 годин - за вказаний час бобові значно збільшаться в обсязі.

Потім перекласти горох в каструлю, залити чистою холодною водою і зварити до готовності. Це займе близько години після закипання. Горох повинен вийти м'яким, вся рідина википає та вбирається.

Поки вариться горох замочити агар-агар у 100 г холодної води.

Далі за допомогою кавомолки чи ступки подрібнюємо усі спеції.

Часник потрібно натерти на дрібній тертці, а з буряка вичавити сік – знадобиться близько 1 ст.л. ложки бурякового соку.

У зварений горох додаємо розмочений агар-агар, перемішуємо і варимо ще близько 10 хвилин, постійно помішуючи, щоб маса не підгоріла. Потім потрібно добре пробити масу занурювальним блендером до однорідної шовковистої консистенції і додати сіль, усі спеції та олію. Все потрібно робити швидко, оскільки агар-агар швидко застигає і може вийти неоднорідна маса.

Додати в горохову масу свіжий буряковий сік і знову швидко перемішати. Спробувати на смак і, можливо, ще посолити та приправити.

Перекласти горохову масу у форми, їх можна попередньо змастити олією.

Дати масі трохи охолонути за кімнатної температури і прибрати в холодильник до повного остигання і стабілізації на годину. Як тільки ковбаса повністю охолоне, її можна подавати до столу.

Горохова ковбаса чудово підходить для різних бутербродів. Спробуйте її з помідором та песто з базиліку чи кропу.

Зберігати горохову ковбасу необхідно в холодильнику 2 - 3 дні.

Читайте також:

Всі будуть просити добавки: рецепт оселедця під шубою, що робиться в багеті

Захочеться з'їсти відразу все: рецепт гарячої закуски в багеті з сиром, яйцем та сосискою

Чоловіки будуть божеволіти: рецепт пиріжків з багету "Лінива дружина"

Сирі яйця заливаємо в багет: рецепт закуски, якою захочеться похвалитися