Для маринування опеньків знадобляться такі продукти:

Знову ж - 0,5 кг

Маринад:

  • Вода - 0,5 л
  • Оцет 70% - 1,5 ч.л.
  • Сахар - 1 ст.л.
  • Сіль - 2 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Запашний перець - 3 шт.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Кориця – на кінчику ножа

Гриби перебираємо, промиваємо, обрізаємо ніжки приблизно однієї довжини, даємо стекти воді.

Відварюємо опеньки хвилин 20-30 у воді з додаванням солі – додатково 1 ложка на 1 літр води.

Відкидаємо на друшляк, промиваємо під струменем.
Окремо в чистій каструлі готуємо маринад із зазначених інгредієнтів. Викладаємо в нього гриби і при повільному кипінні проварюємо 10 хвилин.

Гриби остудити в каструлі або викласти в чисті сухі банки і, не закриваючи кришкою, охолонути.

Після повного остигання додати в кожну банку ложку будь-якої рослинної олії і закрити кришкою, можна пластмасовою, раніше укупорували пергаментним папером. Маринад повинен покривати гриби, які не набивають, маринаду беруть близько 30%, тобто. гриби вільно можуть переміщатися в маринаді, якщо банку перевернемо.

Читайте також:

Не потрапите до лікарні з отруєнням: як відрізнити їстівні опеньки від хибних

Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму

Обов'язково спробуйте: рецепт закусочного салату з ковбасою та маринованими опеньками