Для маринування опеньків знадобляться такі продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗнову ж - 0,5 кг
Маринад:
- Вода - 0,5 л
- Оцет 70% - 1,5 ч.л.
- Сахар - 1 ст.л.
- Сіль - 2 ч.л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Запашний перець - 3 шт.
- Гвоздика – 1 шт.
- Кориця – на кінчику ножа
Гриби перебираємо, промиваємо, обрізаємо ніжки приблизно однієї довжини, даємо стекти воді.
Відварюємо опеньки хвилин 20-30 у воді з додаванням солі – додатково 1 ложка на 1 літр води.
Гриби остудити в каструлі або викласти в чисті сухі банки і, не закриваючи кришкою, охолонути.
Після повного остигання додати в кожну банку ложку будь-якої рослинної олії і закрити кришкою, можна пластмасовою, раніше укупорували пергаментним папером. Маринад повинен покривати гриби, які не набивають, маринаду беруть близько 30%, тобто. гриби вільно можуть переміщатися в маринаді, якщо банку перевернемо.
Читайте також:
Не потрапите до лікарні з отруєнням: як відрізнити їстівні опеньки від хибних
Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму
Обов'язково спробуйте: рецепт закусочного салату з ковбасою та маринованими опеньками