Приготувати смачний омлет як у дитячому садку може кожен. За класичним рецептом такий омлет готується у духовці. Омлет з молоком та сиром дуже нагадує омлет, який усі їли в дитячому садку чи шкільній їдальні.

  • яйце куряче - 5 штук середнього розміру;
  • молоко – 110 г;
  • сир напівтвердий - 50 г російський;
  • масло вершкове – 20 г;
  • сіль – за бажанням.

Сіль додавати виключно за бажанням. Не забувайте, що в рецепті присутній сир, який цю солоність дасть у достатній кількості.

Вершкового масла виходить досить чималий шматочок. Частина піде на змащення форми, а решту розподілити по вершині вже готового омлету. За технологією при подачі омлет поливається вершковим маслом.

Сир потерти на тертці.

Добре вимиті яйця розбити в миску і збовтати з молоком до однорідності. Якщо ви таки вирішили додати сіль, то зробіть це саме зараз.

Додати до яєць тертий сир та злегка розмішати.

У попередньо змащену вершковим маслом форму вилити яєчно-сирну суміш.

Духовку бажано наперед розігріти до 180 градусів.

Поставити форму з омлетом запікатися до готовності приблизно 15 хвилин.

Звичайно, час випікання цього омлету залежить як від особливостей духовки, так і від розмірів форми, яку ви візьмете. За технологією омлет не повинен бути вищим 2,5 сантиметрів. Якщо яєчний шар більше, то час випічки може збільшитися.

Ви хоч раз таке пробували? Рецепт розкішного омлету єврейською. Тітка Сара годувала їм усю Одесу