Хочете насолодитися ароматним та смачним домашнім вином? Тоді приготуйте його за допомогою простий рецепт. Для цього вам знадобиться лише кілька інгредієнтів – виноград, вода та цукор. Готуйте та насолоджуйтесь унікальним смаком домашнього вина з дачного винограду за грузинським рецептом.

Докладніше про приготування домашнього вина з дачного винограду за грузинським рецептом читайте у нашому матеріалі.

Для приготування 20 літрів готового вина потрібно таку кількість інгредієнтів:
- 10 кг винограду;
- 15 літрів води;
– 4 кг цукру.

Якщо ви хочете перевірити смак вина, ви можете спочатку приготувати пробну кількість – 3 літри. Для цього знадобиться 1,5 кг винограду, 2,5 літра води та 600 г цукру.

Важливо вибирати виноград, перевагу слід віддавати винним сортам, таким як "Гренаш", "Совіньйон блан", "Шардоне", "Мускат" або "Мерло". Однак багато хто воліє використовувати звичайний сорт "Ізабелла".

Для виготовлення вина краще використовувати скляну тару. Якщо немає можливості використовувати дерев'яні чи глиняні бочки, скло буде добрим вибором. Готове вино матиме міцність 9°.

Деякі винороби обробляють виноград пестицидами, щоб запобігти наявності паразитів та комах. Тому перед використанням винограду рекомендується промити його. Якщо ви впевнені, що ваш виноград безпечний, можна уникнути цієї процедури.

Після видалення виноградинок з пензля їх слід роздавити руками в емальованій каструлі чи іншому посуді. Потім отриману масу поміщають у трилітрову банку та готують сироп. Для цього в каструлі додають воду, цукор і суміш нагрівають до повного розчинення цукру. Готовий сироп потім з'єднують із виноградною масою.

Далі слід закрити банку кришкою, марлею або надіти на неї рукавичку, щоб запобігти попаданню комах. Банку потрібно помістити у тепле місце на 21 день. За умови температури близько 20 ° С вино буде готове вже за два тижні. Рекомендується щодня двічі на день перемішувати вміст банки.

Коли вино досягає потрібної кондиції та закінчило процес бродіння, воно потрібно процідити, відокремлюючи рідину від ягід. Для цього використовується марля та відповідна ємність. Проціджене вино прибирають у прохолодне місце ще на сім днів, щоб утворився осад. Потім вино проціджують знову, щоб одержати готовий напій.

Готове вино слід перелити у пляшки, уникаючи осаду на дні банки. Для цього можна використати невеликий шланг. Шланг особливо корисний під час переливання вина з великих ємностей місткістю 15-20 літрів. Вино із трилітрової банки можна перелити за допомогою лійки.

Готове або практично готове вино слід зберігати в льоху протягом 6-12 місяців, щоб воно витрималося і набуло більш насиченого смаку. Протягом цього часу вино наполягатиме і стане ще смачнішим.

Готове вино має солодкий, терпкий та насичений смак. Воно дуже легко вживається, проте робить швидкий вплив на організм. Тому слід вживати його з обережністю.

Приготування домашнього вина – це захоплюючий процес, який потребує терпіння та уваги до деталей. Однак результат вартий витрачених зусиль.

Читайте також:

Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт гарбузового супу з куркою, цвітною капустою та сиром

Так робила тітка Сара для всієї Одеси: рецепт салату "Олів'є" по-єврейськи, який подається у лаваші

Навіть піцу не доведеться замовляти: рецепт сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами