Іноді здається, що аромат класичного свіжоспеченого хліба перевершити неможливо, але подивіться, як приготувати ароматний хліб зі спеціями, сиром, беконом та картоплею і ви відразу зміните свою думку.
Отже, для приготування хліба, запеченого з сиром, беконом та картоплею, знадобиться такий набір продуктів:
  • 1 буханець білого хліба (300 г);
  • 300 г вареної картоплі;
  • 2 стебла цибулі-порею (біла частина + 10 см ніжно-зеленої) або 3 середні цибулини (300 г);
  • 200 г бекону;
  • 300 г тертого сиру, що добре плавиться, можна різних сортів;
  • 50 г молодого шпинату;
  • 50 мл оливкової олії ще олія для подачі;
  • сіль за смаком;
  • свіжомелений чорний перець.

Важливо!

  • Ідеальні молоді сири для цього хліба – моцарелла чи сулугуні. Твердий витриманий – пармезан, грюєр. Гострий, пікантний – сир із пліснявою (камамбер, брі, блакитний сир).
Хліб надріжте на скибці, не прорізаючи до кінця приблизно на 2 см. У вас має вийти «гармошка».
Наріжте картопля кружальцями. Тонко наріжте цибулю. Дрібно наріжте бекон.
Обсмажте бекон з цибулею та оливковою олією, 5 хв., посоліть і поперчіть.
«Нафаршуйте» хліб картоплею та цибулею з беконом (використовуйте всю олію зі сковороди). Додати листя шпинату. Засипте сиром. Загорніть пергамент, потім у фольгу.
Запікайте хліб у розігрітій до 200 ° С духовці 20-25 хв. Перед подачею розгорніть і щедро полийте оливковою олією.
Читайте також: