Готувати смачну та соковиту яєчню – одне з тих мистецтв, яке кожен із нас може освоїти. Яєчня-балакунка - це страва, яка поєднує ніжний смак яєць з апетитними шматочками вершкового масла. Але як приготувати яєчню так, щоб вона вийшла ідеальною - ніжною, повітряною та соковитою

Докладніше про приготування єврейської вареної яєчні з помідорами читайте у нашому матеріалі.

Для приготування єврейської вареної яєчні з помідорами нам знадобиться:

Яйця – 5 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Олія вершкове (за бажанням) - 15 г
*
Для подачі (за бажанням):
Помідор – 1 шт.
Петрушка свіжа - 2 гілочки
Кріп свіжий - 2 гілочки

Спосіб приготування єврейської вареної яєчні з помідорами:

Залишаємо вершкове масло в холодильнику, щоб воно придбало ідеальну добре охолоджену та тверду консистенцію. Цей прийом допоможе олії зберегти свою ніжність та свіжість.

Щоб приготувати ніжну і смачну яєчню, візьміть каструлю і налийте в неї 1,5 літра води. Поставте каструлю на нагрівання. На цьому етапі додайте сіль у воду для того, щоб надати яєчні неповторний смак.

Встановлюємо друшляк чи сито над мискою та розбиваємо яйця в нього. Рідка частина яєць повинна стекти крізь друшляк, а залишитися на поверхні лише жовток та густий білок.

Ретельно збийте яйця за допомогою виделки чи віночка до однорідної маси. Збиті яйця додадуть яєчні ніжність та легкість.

Коли вода закипить, візьміть вилку однією рукою і зробіть вирву, проколоти яйця на поверхні води. Іншою рукою акуратно, тонким цівком, вливайте збиті яйця воронці. Потім накрийте кришкою каструлю і варіть яєчню не більше 20 секунд. Після цього вимкніть нагрівання.

Обережно перекладіть вміст каструлі на друшляк або сито, щоб видалити надлишки води.

Наріжте помідори на тонкі скибочки. Підготуйте зелень, подрібнивши її.

Витягніть вершкове масло з холодильника і наріжте його на дрібні кубики.

Помістіть приготовану яєчню на тарілку. Розподіліть на поверхні яєчні шматочки вершкового масла. Подавайте яєчню з помідорами, посипавши її свіжомеленим чорним перцем і нарізаною зеленню.

Смачного! Насолоджуйтеся стравою і багатим та соковитим смаком яєчні з ніжним вершковим маслом, свіжими помідорами та ароматною зеленню.

Читайте також:

Для тих, хто не хоче погладшати: рецепт смачних рибних котлет з сиром

Забута страва, яку готували наші бабусі: рецепт найсмачніших млинців з м'ясним фаршем та рисом

Раніше такі продавали навіть на зупинках: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом