ПродуктиХліб білий - 6 скибочокСир твердий - 100 гКартопля - 70 г (1 шт.)Цибуля ріпчаста - 50 г (0,5 шт.)Сметана (або майонез) - 1 ст. ложкаЯйце - 1 шт. Сіль - за смаком Перець чорний мелений - за смаком Олія рослинна (для смаження) - 3-4 ст. ложки

Картопля та цибуля очистити і вимити.

Цибулю нарізати настільки дрібно, наскільки це можливо. Посипати дрібкою солі і пом'яти руками, щоб цибуля стала м'якшою і встигла прожаритися.

У миску з цибулею на терці натерти картоплю.
Картопля з цибулею трохи віджати руками і злити рідину.

Сир натерти на великій тертці і додати до картоплі із цибулею.

Вбити яйце, додати|добавляти| сметану, сіль|соль| і чорний мелений перець за смаком. Сіль додайте акуратно, тому що вже солили цибулю і сир також містить сіль.

Перемішати.

Викласти масу на скибочки хліба і розрівняти.

У сковороді з|із| антипригарним покриттям(!) розігріти 2 ст. ложки олії.
Викласти в сковороду скибочки хліба із сирно-картопляною масою начинкою вниз. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковороду кришкою і смажити приблизно 5 хвилин до рум'яної скоринки.

Акуратно, за допомогою широкої лопатки перевернути бутерброди з сиром, картоплею та цибулею та обсмажити ще 1 хвилину під кришкою.

Готові гарячі бутерброди викласти на паперові рушники, щоб забрати надлишки олії.
Так само посмажити всі бутерброди, додаючи олію в сковороду в міру необхідності.
Потім перекласти бутерброди на тарілку для подачі – і можна приступати до трапези!

Читайте також:

Будете хапати один за одним: рецепт закусочних бутербродів з оселедцем та буряком

Такі бутерброди ви захочете їсти щодня: рецепт намазки на хліб із баклажанів, яєць та сиру

І сніданок, і обід на роботу: рецепт ніжного паштету з крабових паличок. Бутерброд відлітатиме за бутербродом

Постійно здається, що зробили їх мало: рецепт гарячих бутербродів з грибами та бринзою