Щоб приготувати рубану котлету "Пліскавиця" з соусом та лавашем, знадобиться такий набір продуктів:

  • яловичина - 400 г;
  • свинина - 400 г
  • паприка солодка мелена - 2 ч. л.
  • вода мінеральна - 150 мл
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • тортилья - 2 шт.
  • сир моцарела — 50 г
  • сіль
  • чорний перець

Соус

перець болгарський - 2 шт.
солодка мелена паприка - 1 ч. л.
сир фета - 50 г

Для змащування

масло рослинне
перець чилі - 1 шт.
чеснок — 1 зубчик
паприка солодка мелена -2 ч. л.

Для подачі

цибуля червона
Готуємо фарш. Нарізаємо на середні шматочки яловичину та свинину.
Пропускаємо м'ясо через м'ясорубку. Додаємо у фарш сіль, чорний перець, мелену солодку паприку, газовану воду, перемішуємо ложкою.
Потім фарш відбиваємо у планетарному міксері з додаванням води, але можна відбивати м'ясо та вручну.
Відбитий фарш закриваємо харчовою плівкою та відправляємо у морозильну камеру для швидкого охолодження.
Очищаємо і нарізаємо цибулю маленьким кубиком, солимо цибулю.
Частину фаршу без цибулі заморожуємо.
У фарш для плескачки додаємо цибулю, перемішуємо.
Формуємо з фаршу плоску котлету та обсмажуємо на грилі з двох боків.
Готуємо гостру олію. У сковороді нагріваємо олію, додаємо подрібнені чилі перець, часник, все обсмажуємо.
Потім трохи знижуємо температуру олії та всипаємо мелену солодку паприку, все перемішуємо. Переливаємо олію в миску.
Тортиллю змащуємо гострим маслом за допомогою пензлика.
Зверху розкладаємо нарізану шматочки моцареллу.
Тортіль складаємо навпіл і підсмажуємо з двох сторін на грилі. Загортаємо коржик у фольгу.
Готуємо соус урнебес. Болгарські перці нарізаємо на 4 частини, викладаємо на лист, застелений фольгою.
Ставимо в духовку запікатися, важливо отримати шкірку, що обвуглилася. Потім даємо перцю охолонути. Знімаємо шкірку, що обвуглилася.
Частину перців заморожуємо.
Частину перців перекладаємо в блендер, додаємо солодку мелену паприку, фету.
Все пробиваємо в однорідну масу.
При подачі викладаємо урнебес, нарізаний півкільцями червону цибулю, плескачку і коржик з сиром.

Читайте також:

Їх будуть розхоплювати виделкою прямо зі сковорідки: рецепт незвичайних ніжних котлет із курячих сердець

Ой, не хвилюйте мій апетит: рецепт пишних курячих котлет по-єврейськи

Ох, ця тітка Циля: рецепт ситних єврейських котлет з моркви з панірувальними сухарями

І навіть цілої миски вам буде мало: рецепт рубаних курячих котлет із молодими помідорами