Вишуканий рецепт курки, запеченої з баклажанами та грибами в томатному соусі, порадує вас своїм неповторним смаком та ароматом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як приготувати страву за рецептом курки, запеченої з баклажанами та грибами в томатному соусі, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування курки, запеченої з баклажанами та грибами в томатному соусі, нам знадобиться:
Курячі стегна - 750 г | ||
Баклажани - 330 г | ||
Помідори – 350 г | ||
Печериці - 150 г | ||
Цибуля ріпчаста - 200 г | ||
Часник - 4 зубчики | ||
Оливкова олія - 40 мл | ||
Паприка мелена - 1 ч. ложка | ||
Перець чорний мелений - 3-4 щіпки (або до смаку) | ||
Сіль - 1,5 ч. ложки (або до смаку) | ||
цукор - 1 ч. ложка | ||
Петрушка (для подачі) – 10 г |
Спосіб приготування курки, запеченої з баклажанами та грибами в томатному соусі:
Курячі стегна прополіскуємо холодною водою і осушуємо. Потім, за допомогою ножа, видаляємо кісточку та відокремлюємо м'ясо від кістки. На шкірі кожного шматочка робимо два похилих надрізи.
Сковороду нагріваємо та додаємо 15 мл оливкової олії. Коли олія розігріється, кладемо шматочки курки шкірою вниз і смажимо на сильному вогні до золотистого кольору протягом 5-7 хвилин.
Перевертаємо стегна на інший бік і смажимо ще 4-5 хвилин. Перекладіть курку на тарілку.
Очистіть цибулю і наріжте її на півкільця. Покладіть на ту ж сковороду з маслом, що залишилося. Якщо олії не вистачає, додайте трохи оливкової олії.
Обсмажте цибулю на середньому вогні протягом 7-10 хвилин до її м'якості.
Очистіть часник і подрібніть ножем, потім додайте до цибулі на сковороду.
Обсмажте цибулю та часник ще 1-2 хвилини.
Перекладіть на тарілку.
Вимийте печериці та розріжте їх на 2-4 частини.
Додайте гриби на сковороду із залишками олії (або додайте олії, якщо не вистачає).
Обсмажте гриби на сильному вогні до рум'яніння, приблизно 3-5 хвилин. Потім перекладіть гриби на тарілку.
Наріжте баклажани на кружечки товщиною близько 1 см. Обсмажте баклажани на маслі, що залишилося, на середньому вогні протягом 1-2 хвилин з кожного боку.
Опустіть помідори на 2 хвилини в окріп, потім зніміть шкірку. Розріжте помідори на частини, видаліть плодоніжку. Покладіть помідори у чашу блендера.
Додайте мелену паприку, цукор та сіль. Подрібніть інгредієнти до однорідного пюре.
Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.
На дно форми для запікання викладіть обсмажену цибулю із часником. Потім покладіть на цибулю курячі стегна та гриби. Між шматочками курки додайте обсмажені баклажани. Залийте все томатним пюре, розмазуючи його, щоб шматочки курки та баклажани просочилися соусом.
Поставте форму в розігріту духовку на середній рівень і запікайте стегенця з овочами та грибами протягом 40-50 хвилин.
Читайте також:
Це просто божественно і незвичайно: рецепт кукурудзяної піци з сиром та помідорами чері
Один тільки запах зводить з розуму: рецепт маринованого сала з паприкою в розсолі
Ви захоплюватиметеся цією стравою: рецепт картопляної ковбаси по-литовськи