Щоб приготувати бананові оладки з вівсянкою на кефірі, знадобляться такі продукти:

  • 1 стакан вівсяних пластівців;
  • 2 середніх дуже стиглих банана;
  • 1,5–2 стакани кефіру жирністю 3,2%;
  • 1,5 стакана манки;
  • 3 яйця;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 2–3 ст. л. цукру;
  • цедра 1 апельсина;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 0,5 ч. л. солі.

Приготуйте тісто для оладок. Всипте манну крупу і вівсяні пластівці в чашу блендера, в кофемолку (партіями) або в ступку. Подрібните до здобуття суміші однорідної консистенції.

Суміш, що вийшла, залийте кефіром кімнатної температури. Перемішайте і залиште для набухання. Чим більше така суміш простоїть, тим ніжніше вийдуть оладочки (мінімум 15 мин.).

Коли вівсянка з манкою помітно увелічатся­ в об'ємі, перемішайте, добавьте­ заздалегідь збиті до однорідності яйця, сіль, цукор, соду і рослинну олію.

Банани вимийте, очистите і подрібните в блендере до здобуття пюре. Можна просто розім'яти їх вилкою. Добавьте­ апельсинову цедру. Ретельно перемішайте.

Додайте пюре з бананів до теста з манки і вівсяних пластівців з кефіром, ретельно перемішайте. Розігрійте на середньому вогні сковороду з товстим дном. Перед смажінням змастіть рослинною олією.

Ложкою викладайте тісто і смажте оладочки, з одного боку під кришкою 1–1,5 мин. Потім перевертайте і смажте вже без кришки до готовності. Всі наступні порції можна смажити без масла. Подавайте гарячими.

Читайте також: