складові

Кабачки або цукіні 2-3 штуки

Сіль за смаком
Цибуля 2 штуки
Печериці 250 г
Куряче філе 200 г
Картопляний крохмаль 1 ч. ложка
Рослинна олія 1-2 ст. ложки + для змащування
мелений мускатний горіх ¹⁄₃ ч. ложки
Молотий чорний перець за смаком
Вершки жирністю 10% 200 мл
Твердий сир 150 г

Розріжте кабачки вздовж навпіл. Ложкою вискоблить м'якоть так, щоб вийшли човники.

Посипте їх сіллю та залиште на 10–15 хвилин.

Тим часом цибулю розріжте навпіл. Кожну половинку теж розріжте на дві частини та порубайте.

Дрібно наріжте гриби та курку. М'ясо змішайте із крохмалем.

Промокніть кабачки серветкою. Покладіть зрізами вгору у форму, змащену олією. Поставте духовку в розігріту до 200 °C на 15–20 хвилин.

Поки човники в духовці, обсмажте цибулю в розігрітій олії до м'якості і золотистого легкого відтінку.

Додайте гриби і готуйте, помішуючи, доки з них не випарується рідина.

Викладіть до грибів та цибулі курку, додайте вогонь. Обсмажуйте, доки м'ясо не перестане бути рожевим.

Приправте сіллю, перцем та мускатним горіхом.

Влийте вершки та доведіть до кипіння. Гасіть кілька хвилин, щоб маса загуснула.

Вийміть кабачки з духовки та наповніть начинкою. Зверху посипте тертим сиром.

Поставте в духовку ще хвилин на 10, щоб|аби| сир розплавився і підрум'янився.

Читайте також:

І навіть п'яти банок буде мало: рецепт маринованих кабачків у томатній пасті з гірчицею

Не надумайте їх викидати: рецепт великих маринованих кабачків у часниково-медовому соусі

Готуйте відразу дві ложки та тарілку побільше: рецепт рису з фаршем, кабачками та помідорами на сковороді

Братимете по кілька штук в одну руку: рецепт шикарних млинців з кабачків з вівсянкою