Уявіть собі аромат свіжого хліба, ніжні текстури та яскраві смаки, які зможуть підкорити навіть найвибагливішого гурмана. Ми хочемо поділитися з вами унікальним рецептом коржів по-індійському, який подарує вам незабутній досвід та задоволення.

Детальніше про те, як приготувати страву за рецептом найсмачніших коржів по-індійському читайте в нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом найсмачніших коржів по-індійському нам знадобиться:

  • Борошно пшеничне / Борошно (звичайне біле борошно) - 2 2/3 скл.
  • Молоко (домашнє або магазинне) - 1/4 скл.
  • Вода (тепла питна вода) – 2 ст. л.
  • Йогурт (свіженький, несолодкий) - 1/4 скл.
  • Олія вершкове (тепле або розтоплене вершкове масло) - 4 ст. л.
  • Цукор (звичайний білий цукор) – 1 ч. л.
  • Сода (або краще пекарський порошок) - 1 ч. л.
  • Сіль (звичайна сіль) - 2 ч. л.
  • Дріжджі (свіжі (живі) дріжджі) - 25 г

Спосіб приготування страви за рецептом найсмачніших коржів по-індійському:

Для початку приготування коржів по-індійському слід приготувати неповторну опару. Вам знадобляться свіжі дріжджі (або сухі), молоко, вода і трохи цукру. Дбайливо змішайте ці інгредієнти для коржиків по-індійськи в теплій чашці й залиште на деякий час у спеціально підготовленому місці, де вона зможе "ожити". Ви побачите, як вона почне пінитися і збільшуватись у розмірі вдвічі. Цьому процесу знадобиться приблизно 10-20 хвилин. Якщо ви хочете використовувати сухі дріжджі, не забудьте адаптувати пропорції.

Тепер настав час створити основу для нашого унікального тесту для коржів по-індійському. У великій мисці з'єднайте борошно, йогурт, м'яке або розтоплене вершкове масло, трохи солі та пекарський порошок (або соду). Перелийте опару в цю суміш і почніть акуратно замішувати тісто для коржів по-індійськи руками. Важливо при цьому пам'ятати про хороше і приємне, щоб кожен шматочок тіста для коржів по-індійськи був наповнений вашими хорошими думками, емоціями та настроєм.

Переконайтеся, що тісто для коржів по-індійськи було рівномірно сформоване, а потім накрийте його рушником або кришкою і залиште в теплому місці або в посудині з теплою водою приблизно на 4 години. Якщо ви використовуєте свіжі дріжджі, то тісто для коржиків по-індійськи буде готове вже за кілька годин.

І ось, наше тісто для коржиків по-індійськи напрочуд збільшилося в обсязі й готове до подальших кроків. Ідеально, якщо тісто для коржів по-індійському збільшилося у 2-2,5 рази.

Розділіть тісто для коржів по-індійськи на 6 рівних шматочків і акуратно розкачайте кожен з них у форму овалу, приблизно півсантиметра завтовшки. Кожен коржик по-індійському посипте зеленню або навіть зернятками, щоб додати екстра шарму та смаку. Наприклад, петрушкою або чорним кумином (зірою).

Помістіть ці витвори в попередньо розігріту духовку на 5-10 хвилин. Ви бачитимете, як коржики почнуть надуватися і збільшуватися у розмірі. Випікайте при температурі 225 градусів до золотистих гарних плям.

На завершення, змастіть коржі по-індійськи вершковим маслом і подавайте негайно. Дозвольте собі поринути у радість і відчути смак, який ніколи раніше не відчували. Смачного!

Читайте також:

Ви його будете їсти без зупинки: рецепт ситного пирога з шинкою та сиром, який робиться із хліба

За 10 хвилин тарілка буде порожньою: рецепт швидкого пирога цибулі з листкового тіста з сиром

Його так хочеться, що рука в банку може застрягти: рецепт маринованого сала на зиму по-закарпатськи