Паштет з квасолі - одна з улюблених страв у багатьох народів. Крім того, він універсальний, оскільки вживають паштет і під час посту, і при дієтичному харчуванні. А ще паштет із квасолі славиться своєю незвичайною користю.

І справді, квасоля - природний білок, який чудово засвоюється організмом. Вона містить вітаміни, амінокислоти, мікроелементи, необхідні організму будь-якої пори року.

Отже, щоб приготувати паштет із молодої квасолі з яйцями, підготуємо такі продукти:

  • квасоля червона 400 г;
  • яйця 5 шт.;
  • цибуля ріпчаста 2 шт.;
  • часник 5 зубчиків;
  • олія рослинна 2 ст.л.;
  • коріандр 0,5 чайної ложки;
  • перець чорний мелений 0.5 ч. л.;
  • зелень до смаку.
Червону квасолю потрібно спочатку замочити у воді, потім відварити до готовності.
Якщо на ніч не вдалося залити квасолю водою, тоді просто при варінні можна довести її до кипіння, злити воду, залити холодною водою, проварити ще 15 хвилин і так три рази поміняти воду. До речі, після такого способу варіння організм краще перетравлює квасолю і зменшується газоутворення.
важливо!
  • Якщо використовувати консервовану квасолю, то смак паштету буде більш насиченим у порівнянні зі смаком при використанні квасолі.
Нарізати і обсмажити цибулю, додати квасолю, тиск часник, спеції і сіль.
Прогріти всі разом кілька хвилин.
Окремо збовтати яйця вилкою, посолити.
Залити продукти на сковороді, перемішати.
Паштет використовують для бутербродів із хлібом, для начинки млинців, тарталеток, лаваша. Рулет, з укладеним усередину паштетом із вершковим маслом, виглядає особливо красиво при розрізі.

Читайте також:

Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками

Від них неможливо відірватися: рецепт закусочних тостів з паштетом з крабових паличок та плавленого сирку

Захочеться їсти ложкою: рецепт ніжного паштету з крабових паличок та сметани

Схожа на дорогий паштет: рецепт намазки на хліб із консервованого горошку від Євгена Клопотенка

Ой, терміново дайте добавки: рецепт єврейського паштету з курячої печінки та грудинки