Хочете порадувати себе та близьких смачним та ароматним салатом на зиму? Пропонуємо вам спробувати приготувати найсмачніший грузинський салат на зиму з огірків та помідорів. Це чудова страва, яка зможе зберегти свої свіжі смакові якості протягом зимових місяців.

Докладніше про те, як приготувати закуску за рецептом грузинського салату на зиму з огірків та помідорів читайте у нашому матеріалі.

Для приготування закуски за рецептом грузинського салату на зиму з огірків та помідорів нам знадобиться:

  • Огірки 2,5 кг.
  • Помідори 1 кг.
  • Часник 150 гр.
  • Рослинна олія 125 мл.
  • Цукор 125 гр.
  • Соль 2 ст.л.
  • Оцет столовий 9% 125 мл.
  • Спеції для салату: перець чорний горошком 10 шт., Лавровий лист 3-4 шт., Коріандр 1 ч. л., хмелі-сунелі 10 гр., Червоний гострий перець 1 ч. л.

Спосіб приготування закуски за рецептом грузинського салату на зиму з огірків та помідорів:

Спочатку для грузинського салату на зиму з огірків та помідорів помідори (1 кг) пропускаємо через велику решітку м'ясорубки у великий емальований таз, потім додаємо сіль (2 ст.л. великого помелу) та цукор (125 гр.).

Потім для грузинського салату на зиму з огірків та помідорів у таз додаємо олію (125 мл) і ставимо його на великий вогонь. Усі інгредієнти для грузинського салату на зиму з огірків та помідорів добре перемішуємо, доводимо суміш до кипіння.

Зменшуємо вогонь до середнього та готуємо грузинський салат на зиму з огірків та помідорів протягом 10-15 хвилин.

Далі для грузинського салату на зиму з огірків та помідорів часник (150 гр) пропускаємо через прес у невелику миску, потім додаємо його в таз із томатною сумішшю.

Далі в грузинський салат на зиму з огірків та помідорів додаємо хмелі-сунелі (10 гр), коріандр (1 ч. л.), червоний гострий перець (1 ч. л.), лавровий лист (3-4 шт.), чорний перець горошком (10 шт.). Усі інгредієнти для грузинського салату на зиму з огірків та помідорів добре перемішуємо.

Додаємо в грузинський салат на зиму з огірків та помідорів столовий оцет (125 мл, 9%) та знову добре перемішуємо всі інгредієнти. Доводимо суміш для грузинського салату на зиму з огірків та помідорів до кипіння на великому вогні.

Нарізаємо огірки (2,5 кг) маленькими півкільцями і додаємо в киплячу томатну суміш. Перемішуємо всі інгредієнти тазу.

Накриваємо таз кришкою та варимо грузинський салат на зиму з огірків та помідорів 10-15 хвилин до повної готовності.

Розкладаємо гарячий грузинський салат на зиму з огірків та помідорів по стерилізованих банках, заповнюючи їх до самого верху.

Щільно закриваємо або закочуємо банки новими стерилізованими кришками.

Перевертаємо банки із салатом і перевіряємо їх на герметичність. Потім залишаємо їх на остигання, накривши зверху ковдрою або теплим пледом.

Зберігаємо банки з приготованим грузинським салатом на зиму з огірків та помідорів у прохолодному та темному місці, трохи далі від нагрівальних приладів.

Приготування смачних страв із доступних інгредієнтів за нашими рецептами - просто та задовільне заняття для всієї родини!

Читайте також:

Братимете по кілька штук в одну руку: рецепт шикарних млинців з кабачків з вівсянкою

Тетя Сара, розкрий секрет: рецепт єврейської намазки на хліб із баклажанів

Будете просити другу та третю добавку, але все одно буде мало: рецепт фаршированих кабачків із сиром та куркою

Захочеться закидати в рот одну за одною: рецепт закусочних верств з шинкою, стручковою квасолею та сиром