Аджика з молодих кабачків, помідорів та перцю, наскільки вам відомо, постійно присутній на столах любителів кавказької кухні. І, можливо, ви вже пробували його у ресторані або купили готову версію у магазині.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як приготувати заготівлю за рецептом особливої аджики з молодих кабачків, помідорів та перцю, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування страви за рецептом особливої аджики з молодих кабачків, помідорів та перцю, нам знадобиться:
- Соняшникова олія - 0,5 склянки
- Кабачок великий – 1 шт.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Морква велика – 1 шт.
- Гострий перець – за смаком
- Томати - 500 г
- Часник - 1 головка
- Соль - 2 ст. л.
- Цукор - 4 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
Спосіб приготування страви за рецептом особливої аджики з молодих кабачків, помідорів та перцю:
В першу чергу для аджики з молодих кабачків, помідорів та перцю підготувати овочі, очистивши від насіння, шкірки та нарізавши скибочками, зручними для перекручування у м'ясорубці.
Перекрутити весь набір підготовлених овочів для аджики з молодих кабачків, помідорів та перцю у відповідний за розміром посуд. Окремо перекрутити й скласти у миску гострий перець та часник. Для більш насиченого кольору можна додати кілька ложок томатної пасти для аджики з молодих кабачків, помідорів та перцю.
Перекласти подрібнені кабачки, моркву, болгарський перець та помідори у відповідний посуд для аджики з молодих кабачків, помідорів та перцю. Краще, якщо це буде каструля або казан з товстим дном. Поставити на середній вогонь та уварювати масу до випаровування зайвої вологи. Від цього залежить густота приправи. За часом на уварювання потрібно від 1 до 1,5 години. За 30 хвилин до закінчення уварювання викласти подрібнений часник, гострий червоний перець і влити олію. Продовжуючи варити, періодично помішувати масу. Через 15 хвилин в овочеву масу всипати сіль, цукор, влити олію та оцтову есенцію.
Для консервування аджики з молодих кабачків, помідорів та перцю потрібно підготувати стерильні банки з кришками. Розкласти готову гарячу аджику по банках та герметично закрити кришками. Перевернути банки з аджикою з молодих кабачків, помідорів та перцю вгору дном і, накривши ковдрою, залишити їх до повного остигання.
Взимку насолоджуватиметеся шикарною пікантною аджикою з молодих кабачків, помідорів та перцю, і згадуватимете нас за такий гарний рецепт.
Читайте також:
І навіть цілої миски вам буде мало: рецепт рубаних курячих котлет із молодими помідорами
Тетя Сара, розкрий секрет: рецепт єврейської намазки на хліб із баклажанів