Рецепт єврейської намазки на хліб із баклажанів – це рецепт єврейського хациліму. Хацилім – це популярна ізраїльська страва, яку можна приготувати у різних варіаціях. Воно може бути гострим або стриманим, з додаванням тахіні або майонезу, з використанням помідорів або перцю, а також із різноманітними зеленню та спеціями.

Докладніше про те, як приготувати закуску за рецептом єврейської намазки на хліб із баклажанів читайте у нашому матеріалі.

Для приготування закуски за рецептом єврейської намазки на хліб із баклажанів нам знадобиться:

  • Баклажан – 2 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста - 1/4 шт.
  • лимон, сік - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Майонез 50% - 2 ст. л
  • Оливкова олія Extra Virgin - 2 ст. л.

Спосіб приготування закуски за рецептом єврейської намазки на хліб із баклажанів:

Зазвичай, баклажани для закуски за рецептом єврейської намазки на хліб з баклажанів запікаються на відкритому вогні. Якщо у вас є газова конфорка, то невеликий баклажан для закуски за рецептом єврейської намазки на хліб із баклажанів буде готовий лише за 10 хвилин. Однак, можна також запекти овочі в духовці, у такому разі закуска буде м'якшою на смак і не матиме димного аромату.

Спочатку для закуски за рецептом єврейської намазки на хліб з баклажанів запікайте баклажани в духовці при температурі 200 ° C протягом 20-35 хвилин або на відкритому вогні. Якщо вибрано варіант з вогнем, зробіть надрізи на баклажанах і готуйте, перевертаючи, поки шкірка не зморщиться й овочі не стануть м'якими.

Остудіть запечені баклажани та видаліть шкурку для закуски за рецептом єврейської намазки на хліб із баклажанів.

Розкришіть м'якоть вилкою і додайте дрібно нарізану цибулю, сіль, перець і лимонний сік. Якщо ви маєте блендер, можна збити всі інгредієнти разом. Додайте майонез та олію для приправи, добре перемішайте.

З цією простою та цікавою закускою за рецептом єврейської намазки на хліб з баклажанів ви зможете насолодитися пікантними та кремовими смаковими нотками смаженого баклажану. Смачного!

Читайте також:

Захочеться закидати в рот одну за одною: рецепт закусочних верств з шинкою, стручковою квасолею та сиром

"Дамський спокусник": рецепт швидкого йогуртового кексу з вишнею та цедрою лимона

Перед цим вам не встояти: закуска з міні-перців із сирною начинкою та сосисками