Продукти (на 17 порцій)
Огірки - 300 г
Кефір (будь-якої жирності) - 225 мл
Перець болгарський - 100 г
Яйце - 1 шт.
Сир твердий - 40 г
Петрушка свіжа - 15 г
Часник - 10 г
Олія - ​​20 мл
Сіль морська - за смаком
Кунжут - 5 г
Цукор - 5 г
Сіль - 5 г
Сода — 5 г
Паприка молотая — 5 г
Коріандр мелений - 5 г

Огірки вимийте та обсушіть. Обріжте хвостики з обох боків. Натріть огірки на великій тертці і відправте в глибоку миску. Посипте сіллю та перемішайте. Залишіть на 15-20 хвилин, щоб огірки пустили сік.

Добре відіжміть сік, що утворився, через сито або марлю.

Духовку увімкніть для розігріву до 180-190 градусів.
Твердий сир натріть на великій тертці. Додайте до натертих огірків. Перемішайте.

Листочки петрушки дрібно наріжте. Додайте|добавляйте| до огірків, перемішайте.

Болгарський перець розріжте навпіл. Видаліть насіння. Наріжте перець дрібними кубиками. Додайте до решти інгредієнтів, перемішайте.

Часник очистіть і натріть на дрібній тертці. Додайте|добавляйте| до овочів і перемішайте.

Вбийте яйце в миску до решти інгредієнтів, перемішайте.

Всипте паприку, коріандр, цукор, сіль. Перемішайте.

Влийте олію. Перемішайте.

Додати кефір. Перемішайте.

Всипте соду (гасити оцтом не потрібно). Перемішайте.

Всипте невеликими порціями борошно, що просіює. Перемішайте.

Повинна вийти густувата маса, що повільно сповзає з ложки.

Для випікання я використовуватиму силіконові порційні формочки, вставлені в металеву планшетку. Змащувати олією не потрібно. Розподіліть тісто по формах, заповнюючи їх на 2/3. Зверху посипте великою морською сіллю та кунжутом. Мені знадобилося 17 форм. Відправте в духовку на 30-35 хвилин при температурі 180-190 градусів. Час випікання залежить від потужності духовки, матеріалу використовуваної форми та розміру заготовок. Орієнтуйтесь на умови роботи.

Закусочні кекси на кефірі, з огірками та сиром, готові. Дайте їм охолонути до кімнатної температури.

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками