Якщо раптом у Вас у холодильнику "завалялося" кілька кабачків, і Ви вже просто не знаєте, що з ними робити, то Hyser для Вас має цікавий рецепт.
Кабачкові чебуреки - це по суті млинці з кабачків та м'ясом, але оригінальніше. А готується ця страва дуже просто та швидко.
  • м'ясний фарш 200 г;
  • борошно 110 г;
  • твердий сир 100 г;
  • кабачки молоді 2 шт.;
  • яйця 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста 1 шт.;
  • сметана 3-4 ст.л.;
  • часник 3 зубчики;
  • спеції за смаком;
  • сіль за смаком.
Кабачки подрібнити на дрібній тертці. Посолити та залишити на 20 хвилин, щоб пустили сік. Віджати всю зайву рідину - чим більше, тим краще, тоді ваші "кабачкові чебуреки" не розвалюватимуться під час смаження.
Цибулю дрібно ріжемо і тушкуємо на сковороді з олією. Викладаємо фарш, солимо, перчимо. Обсмажуємо до готовності.
До кабачків додаємо яйця, дрібно порубаний часник, сметану, борошно. Все перемішати.
На розігріту сковороду наливаємо трохи олії та викладаємо трохи тіста. Кабачкової маси потрібно небагато, 2-3 ложки, шар має бути тонким. Випікати 5 хвилин|мінути| на слабкому вогні.
На половинку млинця викладаємо фарш, зверху сир (натертий на дрібній тертці). Фаршу потрібно класти теж небагато, щоб встиг приготуватися (не більше 1 столової ложки).
Загорнімо інший бік, притиснути вилкою по борту, щоб зафіксувати краї чебурека.
Зменшити вогонь і продовжити обсмажування. Перевертати кілька разів з боку на бік, поки чебурек не стане рум'яним і начинка не дійде до готовності приблизно 5-7 хвилин. Наприкінці прикрити кришкою (щоб начинка всередині пропарилася).

Читайте також:

Такої смакоти ви не куштували: рецепт кабачкової ікри на зиму з додаванням помідорів

Під картоплю взимку він просто розлітається: рецепт салату "Багатий пан" з кабачків, грибів та помідорів

Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму