Якщо ви ще не відчували захоплення від смажених помідорів у клярі, обов'язково спробуйте цей рецепт. Цей унікальний прийом полягає у приготуванні кляру, наповненого тертим твердим сиром, який надає страві ніжного смаку та спокусливого аромату.

Інгредієнти (на 2 порції):

Помідори: 2 шт.

Твердий сир: 50 г.

Сметана: 40 грам.

Яйце: 1 шт.

Борошно пшеничне: 1 столова ложка.

Сушені прованські трави: 1/2 чайної ложки.

Солити за смаком.

Перець чорний мелений: за смаком.

Соняшникова олія (для смаження): 40 мілілітрів.

Інструкції:

Почніть із дрібної тертки твердого сиру.

Додайте яйце до тертого сиру.

Введіть у суміш сметану.

Змішайте борошно, сушені прованські трави та сіль у суміші, добре перемішайте, щоб вийшло сирне тісто.

Помідори із щільною м'якоттю вимийте, обсушіть, а потім наріжте.

Приправити скибочки помідорів сіллю та меленим чорним перцем.

Зануріть кілька скибочок помідора в сирне тісто, переконавшись, що вони покриті з усіх боків.

Покладіть шматочки томатів у клярі на сковороду з гарячою олією.

Якщо тісто має тенденцію зісковзувати з помідорів, акуратно викладіть зверху ще трохи тесту та рівномірно розподіліть його. Підтримуйте однакову кількість тесту як знизу, і зверху.

Обсмажуйте скибочки помідорів у сирному клярі на повільному вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку, дозволяючи їм придбати чудовий золотисто-коричневий колір.

Повторіть процес для всіх скибочок помідорів, переконавшись, що вони рівномірно збиті та обсмажені.

В результаті виходить апетитна страва зі смажених помідорів у сирному тісті, однаково приємна як у гарячому, так і теплому або навіть у холодному вигляді.

Читайте також:

Захочеться відкрити відразу кілька банок: рецепт незвичайних помідорів корейською на зиму

Побоюйтеся чорних Мерседесів: водіїв попередили про хитру "підставу" на дорогах

Церковне свято 16 серпня: у цей день краще не займатися збиранням. Що ще заборонено