Якщо ви ще не відчували захоплення від смажених помідорів у клярі, обов'язково спробуйте цей рецепт. Цей унікальний прийом полягає у приготуванні кляру, наповненого тертим твердим сиром, який надає страві ніжного смаку та спокусливого аромату.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти (на 2 порції):
Помідори: 2 шт.
Твердий сир: 50 г.
Сметана: 40 грам.
Яйце: 1 шт.
Борошно пшеничне: 1 столова ложка.
Сушені прованські трави: 1/2 чайної ложки.
Солити за смаком.
Перець чорний мелений: за смаком.
Соняшникова олія (для смаження): 40 мілілітрів.
Інструкції:
Почніть із дрібної тертки твердого сиру.
Додайте яйце до тертого сиру.
Введіть у суміш сметану.
Змішайте борошно, сушені прованські трави та сіль у суміші, добре перемішайте, щоб вийшло сирне тісто.
Помідори із щільною м'якоттю вимийте, обсушіть, а потім наріжте.
Приправити скибочки помідорів сіллю та меленим чорним перцем.
Зануріть кілька скибочок помідора в сирне тісто, переконавшись, що вони покриті з усіх боків.
Покладіть шматочки томатів у клярі на сковороду з гарячою олією.
Якщо тісто має тенденцію зісковзувати з помідорів, акуратно викладіть зверху ще трохи тесту та рівномірно розподіліть його. Підтримуйте однакову кількість тесту як знизу, і зверху.
Обсмажуйте скибочки помідорів у сирному клярі на повільному вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку, дозволяючи їм придбати чудовий золотисто-коричневий колір.
Повторіть процес для всіх скибочок помідорів, переконавшись, що вони рівномірно збиті та обсмажені.
В результаті виходить апетитна страва зі смажених помідорів у сирному тісті, однаково приємна як у гарячому, так і теплому або навіть у холодному вигляді.
Читайте також:
Захочеться відкрити відразу кілька банок: рецепт незвичайних помідорів корейською на зиму
Побоюйтеся чорних Мерседесів: водіїв попередили про хитру "підставу" на дорогах
Церковне свято 16 серпня: у цей день краще не займатися збиранням. Що ще заборонено