Якщо ви вже перепробували всі рецепти консервації помідорів, тепер саме випробувати старовинний німецький рецепт маринованих помідорів. Додавання яблука до консервації здивує ваші смакові рецептори.

Отже, що нам знадобиться для приготування маринованих помідорів за німецьким рецептом (розрахунок на 7 порцій):

Помідори 700-800 Грам (скільки увійде до банку)

Яблука - 1 штука

Болгарський перець – 1 штука

Оцет 9% - 50 мілілітрів

Сіль – 1 ст. ложка

Цукор – 5 ст. ложок

Петрушка - 2 грами

Процес приготування маринованих помідорів по-німецьки:

Спочатку миємо помідори та протираємо їх від води. Далі візьміть солодкий перець, очистіть його від насіння та наріжте великими смужками.

Далі миємо яблуко і позбавляємо його серцевини, потім нарізаємо його слайсами.

Після цього беремо наші банки для консервації, миємо та стерилізуємо.

Наповніть банку помідорами та яблуками, додайте солодкий перець. Залийте в банку крутий окріп. Залишіть помідори пропарити на 15 хвилин. Через деякий час воду злийте в каструлю, прокип'ятіть і знову поверніть у банку на 15 хвилин.

Через хвилин 10 злийте в каструлю воду востаннє, додайте сіль, цукор та оцет. Проваріть хвилину маринад і залийте в банку назад. Закатайте одразу томати і поставте дном нагору, укутайте і залиште на добу.

Читайте також:

Захочеться з'їсти одразу всю банку: рецепт молодих консервованих баклажанів у томатному соку

Це кара небесна: у Росії прорвало величезну дамбу, затоплює міста та селища

І діти, і дорослі божеволіють від цієї страви: рецепт маринованої кукурудзи на зиму. Готується цілими качанами