Продукти (на 12 порцій)
Баклажани - 7 кг
Цибуля - 1 кг
Помідори – 3 кг
Олія - ​​150 мл
Сіль за смаком
Цукор - за смаком
Перець гострий (за бажанням) – 1 шт.
Часник (за бажанням) - за смаком

Ця кількість інгредієнтів розрахована на 6 півлітрових баночок (± 1 баночка, залежить від процесу уварювання та соковитості помідорів).

Баклажани миємо, зрізаємо краї, ріжемо на довгі пластини, посипаємо сіллю і залишаємо, поки не виділиться сік.

Віджимаємо баклажани і викладаємо на деко, змащене олією. Зверху баклажани теж змащуємо олією.

(Деко можна і не змащувати маслом, головне полити їх зверху.)

Випікаємо у розігрітій до 200-220 градусів духовці до золотистого кольору.

Нарізаємо цибулю і відправляємо в казан з розігрітою олією.

Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору та заливаємо перемеленими на блендері помідорами. Гасимо 10-15 хвилин.

Нарізаємо запечені баклажани і відправляємо в киплячий томатний соус.

Додаємо сіль, цукор, гострий перець і тушкуємо баклажани в соусі 15-20 хвилин. Насамкінець за бажанням, можна додати тертий часник - обидва варіанти по-своєму хороші.

У стерилізовані банки перекладаємо баклажани в томатному соку та щільно закриваємо кришкою. Баклажани відмінно підходять до печеної чи вареної картопля.

Читайте також:

Захочеться вистачати по кілька штук: рецепт дерунів з молодих баклажанів та борошна

Це насолода, а не закуска: рецепт молодих баклажанів у медовому соусі

Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками

Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами