Продукти (на 12 порцій) | ||
Баклажани - 7 кг | ||
Цибуля - 1 кг | ||
Помідори – 3 кг | ||
Олія - 150 мл | ||
Сіль за смаком | ||
Цукор - за смаком | ||
Перець гострий (за бажанням) – 1 шт. | ||
Часник (за бажанням) - за смаком |
Ця кількість інгредієнтів розрахована на 6 півлітрових баночок (± 1 баночка, залежить від процесу уварювання та соковитості помідорів).
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяБаклажани миємо, зрізаємо краї, ріжемо на довгі пластини, посипаємо сіллю і залишаємо, поки не виділиться сік.
(Деко можна і не змащувати маслом, головне полити їх зверху.)
Випікаємо у розігрітій до 200-220 градусів духовці до золотистого кольору.
Нарізаємо цибулю і відправляємо в казан з розігрітою олією.
Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору та заливаємо перемеленими на блендері помідорами. Гасимо 10-15 хвилин.
Додаємо сіль, цукор, гострий перець і тушкуємо баклажани в соусі 15-20 хвилин. Насамкінець за бажанням, можна додати тертий часник - обидва варіанти по-своєму хороші.
У стерилізовані банки перекладаємо баклажани в томатному соку та щільно закриваємо кришкою. Баклажани відмінно підходять до печеної чи вареної картопля.
Читайте також:
Захочеться вистачати по кілька штук: рецепт дерунів з молодих баклажанів та борошна
Це насолода, а не закуска: рецепт молодих баклажанів у медовому соусі
Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками
Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами