У турецькій кухні баклажани посідають почесне місце. Ще б пак, у Туреччині важко уявити обід чи вечерю без будь-яких баклажанових страв. Одне з них – Патлиджан езмесі – баклажанова закуска чи паста.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяРецепт турецької закуски з баклажанів у кожної господині свій – хтось кладе лимонний сік та зелений перець, а хтось ні, хтось додає оливкову олію та прикрашає кунжутом, а хтось кладе кумін та помідори, а прикрашає сумахом. Але основа завжди незмінна – баклажани, часник, перець.
- баклажани 2 штуки;
- часник 2 зубчики;
- петрушка 1 гр.;
- йогурт (2-3 ст. л. натурального густого йогурту) 2 ст. л.;
- оливкова олія 2 стол.
- кунжут (за бажанням) 1 чайн. л.;
- сіль за смаком;
- перець гострий мелений за смаком;
- перець гострий стручковий за смаком;
- лимонний сік за смаком
Баклажани миємо, витираємо та ділимо на 2 частини. На м'якоті робимо надрізи, посипаємо сіллю і збризкуємо олією. Запікаємо баклажани при 180-200 ° С до м'якості.
Приготувати баклажани можна і в мікрохвильовій печі. Для цього їх запікаємо хвилин 10-15 на максимальній потужності. Готовність перевіряємо натисканням спатулою – баклажани повинні бути рівномірно м'якими.
Готові баклажани потрібно остудити і ложкою вийняти з|із| їх м'якоть. М'якуш баклажанів порубати ножем або розім'яти виделкою, викласти в глибоку ємність.
1-2 зубчики часнику дрібно рубаємо.
Також подрібнюємо зелень.
У мисці змішуємо баклажани, часник і зелень, якщо любите гостре, додайте подрібнений гострий стручковий перець. Додаємо йогурт і ретельно перемішуємо.
Додаємо за смаком спеції – сіль, цукор, перець, лимонний сік.
Перед подачею, посипаємо насінням кунжуту.
Читайте також:
Захочеться вистачати по кілька штук: рецепт дерунів з молодих баклажанів та борошна
Це насолода, а не закуска: рецепт молодих баклажанів у медовому соусі
Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками
Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами