Ось смачний рецепт приготування незвичайної бурякової аджики на зиму:

Інгредієнти:

Буряк: 600g

морква: 300 г

Болгарський перець: 300 г

Помідори: 250 г

Часник: 100 г

Перець чилі (за смаком): 20g

Лавровий лист: 2 листочки

Цукор (за смаком, регулювати за бажанням): 50g

Сіль: 10 г

Рослинна олія: 50 г

Оцтова есенція: 5 мл

Підготувати овочі: промийте їх під холодною водою та очистіть коренеплоди від бруду. Очистіть і вимийте моркву та буряк. Наріжте їх невеликими шматочками.

Подрібніть овочі: за допомогою кухонного комбайна, м'ясорубки або великої тертки дрібно наріжте моркву та буряк. Помістіть їх у глибоку миску.

Приправити і замаринувати: додайте до подрібнених овочів сіль, цукор та олію. Добре перемішайте і залиште на 10 хвилин|мінути|, щоб овочі виділили свій сік. Якщо суміш вийшла недостатньо соковитою, можливо, надалі потрібно змінити кількість томатів або томатного соку.

Підготувати болгарський перець та помідори: видаліть із болгарського перцю насіння та плодоніжку і наріжте його невеликими шматочками. Також подрібніть помідори. Для отримання бажаної консистенції можна використовувати м'ясорубку, тертку або блендер. Як альтернатива можна замінити помідори 200 мл томатного соку.

Підготувати часник та перець чилі: очистіть та вимийте часник. У перцю чилі відріжте хвостик і видаліть насіння. Дрібно наріжте часник та перець чилі. Відрегулюйте гостроту аджики, додавши більше або менше часнику та перцю чилі на свій смак.

Приготування суміші: нарізані моркву та буряк перекласти в глибоку сковороду. Додати половину томатного соку і тушкувати, накривши кришкою, на слабкому вогні близько 20 хвилин. Періодично помішуйте і при необхідності додавайте ще трохи томатного соку, щоб запобігти пригоранню.

Додати інгредієнти, що залишилися: додайте в сковороду нарізаний болгарський перець, томатний сік, що залишився, подрібнений часник, лавровий лист і перець чилі. Все добре перемішати.

Кип'ятіння: тушкувати суміш протягом 30-40 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи. Коли овочі добре проваряться, скуштувати аджику на смак та при необхідності скоригувати приправи. Потім додайте оцтову есенцію та добре перемішайте. При бажанні, видаливши лаврове листя, можна використовувати блендер для отримання більш гладкої консистенції.

Стерилізувати банки: ретельно вимийте банки і простерилізуйте їх зручним для вас способом (у мікрохвильовій печі, духовці або на плиті).

Наповнити банки: заповніть стерилізовані банки гарячою аджикою. Закрийте банки кришками і залиште остигати на столі.

Після повного остигання зберігайте бурякову аджику в прохолодному місці. Її можна використовувати як ароматний соус до м'яса, бутербродів або навіть як заправку для супів, наприклад, борщу.

Насолоджуйтесь домашнім буряковим аджиком всю зиму!

Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками

Штраф за подяку: водіїв попередили щодо використання "аварійки"