Для приготування паштету зі смажених баклажанів із сиром підготуйте продукти за списком:

  • баклажани – 400 г;
  • перець болгарський – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • сир 0% – 120 г;
  • сіль за смаком;
  • перець ч.м. - за смаком;
  • чеснок - 1 зубчик;
  • олія рослинна - 2 ст.л.;
  • петрушка – 4 гілочки;
  • зіра - щіпка.

Розігрійте в сковороді олію без запаху, викладете в неї нарізану дрібним кубиком цибулю, обсмажте її хвилини 3-4. Наріжте болгарський перець великими шматочками, додайте в сковороду, зробіть вогонь тихіше і смажте ще 3 хвилини.

Через деякий час наріжте баклажани великим кубиком, додайте в сковороду разом із розчавленим зубчиком часнику, обсмажте хвилину-другу. Баклажани відразу ж вберуть все масло, тому влийте трохи питної води, накрийте кришкою сковороду і тушкуйте на тихому вогні хвилин 5-7. Вода має випаруватися, а овочі стануть повністю готовими. Якщо бажаєте готовий паштет однорідного стану, баклажани тоді потрібно почистити від шкірки, але мені більше подобається з нею.

Тепер готові овочі посоліть і поперчіть до смаку, додайте нарубану петрушку і зіру, перемішайте, потримайте на сковороді ще хвилину. Овочі остудіть.

Перекладіть готові овочі в блендер, додайте|добавляйте| знежирений сир.

Пробийте усі інгредієнти до однорідного стану. Я пробиваю, залишаючи маленькі шматочки овочів, так готовий паштет виглядає привабливішим. Спробуйте на смак – можливо, потрібно буде додати солі чи перцю. Поставте чашу блендера в холодильник на якийсь час, у холодному вигляді паштет набагато смачніший.

Розкладіть паштет із смажених баклажанів із сиром та перцем по порціях і подавайте. Дуже класно їсти його хлібними паличками.

Читайте також:

Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами

Один лише запах зводить з розуму: рецепт молодих баклажанів з помідорами та сиром моцарелла в духовці

Буде ситий вся родина: рецепт консервації з молодих баклажанів та курки на зиму

Пальчики оближеш: старовинний рецепт єврейської страви з молодих баклажанів