Гречка з овочами на зиму - це повноцінна страва, яку можна відкривати та їсти, не додаючи до неї жодних інгредієнтів. Для українців це дуже актуально за умов блекаутів.

Докладніше про те, як заготовити гречку з овочами на зиму читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом гречки з овочами на зиму нам знадобиться:

Спосіб приготування страви за рецептом гречки з овочами на зиму:

Насамперед, ми ретельно промиваємо овочі під проточною водою для видалення бруду та домішок для приготування гречки з овочами на зиму. Моркву очищаємо і трьом на крупній тертці або ріжемо на дрібну соломку для приготування гречки з овочами на зиму. Помідори миємо, видаляємо плодоніжки та подрібнюємо їх у пюре за допомогою м'ясорубки. Болгарський перець миємо, виймаємо плодоніжки та насіння, а потім ріжемо на маленькі кубики. Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо його дрібними шматочками для приготування гречки з овочами на зиму.

На середньому вогні розігріваємо сковороду з 1/3 необхідної кількості олії. Як тільки масло буде нагрітим, додаємо нарізану цибулю і обсмажуємо її до м'якості та прозорості протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.

Так само обсмажуємо болгарський перець і моркву для приготування гречки з овочами на зиму. Ви можете робити це одночасно на трьох сковорідках або по черзі, залежно від ваших уподобань. Перший варіант допоможе скоротити час приготування салату.

Коли цибуля досягне потрібної готовності, ставимо на вогонь ще одну сковороду, додаємо олію, розігріваємо та викладаємо в неї болгарський перець. Обсмажуємо його протягом 10 хвилин, помішуючи. Аналогічно обсмажуємо моркву.

Подрібнені помідори перекладаємо у велику каструлю та нагріваємо на слабкому вогні, доводимо до кипіння. Додаємо обсмажену цибулю, болгарський перець та моркву в каструлю. Ретельно перемішуємо. Потім додаємо сіль та цукор за смаком. Перемішуємо ще раз і пробуємо на смак. При необхідності коригуємо кількість солі та цукром.

У цей час промиваємо гречану крупу і ставимо її варитись для приготування гречки з овочами на зиму. Коли крупа буде готова, додаємо її до овочів у каструлю і добре перемішуємо. Доводимо вміст каструлі до кипіння. Після цього додаємо оцет і знову акуратно перемішуємо.

Розкладаємо готовий гарячий салат за заздалегідь підготовленими стерилізованими банками. Закочуємо банки стерильними кришками і перевертаємо їх догори дном. Загортаємо банки в плед і залишаємо їх повільно остигати протягом доби.

Після процесу остигання салат можна прибрати на місце зберігання. Ви можете зберігати його як у холодильнику, так і за кімнатної температури.

Тепер у вас є готовий та смачний готовий салат. Смачного!

Читайте також:

Зазвичай просять другу порцію: рецепт м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром

Таку закуску оцінить кожен: рецепт маринованих кавунових скоринок на зиму.

Освіжає і бадьорить: рецепт холодної кави з вишнею та медом. Це варто спробувати