Продукти (на 8 порцій) | ||
Кабачки - 250 г | ||
Сир твердий – 150 г | ||
Сир із пліснявою - 50 г | ||
Горіхи грецькі - 70 г | ||
Олія вершкове (розм'якшене) - 100 г + для змащування форми | ||
Кефір 2,5% - 75 мл | ||
Яйця – 2 шт. | ||
Цукор – 1 ст. ложка | ||
Борошно - 260 г (2 склянки ємністю 200 мл) + для підготовки форми | ||
Розпушувач - 2 ч. ложки | ||
Перець чорний мелений - 1-2 щіпки | ||
Соль - 2 ч. ложки |
Щоб приготувати кабачково-сирний кекс закусочний, спочатку потрібно приготувати тісто.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, у глибоку посудину потрібно просіяти борошно і додати до неї розпушувач, сіль, цукор, мелений чорний перець. Перемішайте.
У центр сухої маси викладаємо м'яке вершкове масло і розтираємо його ложкою із сухими інгредієнтами до утворення крихти.
важливо!
- Вершкове масло потрібно дістати з холодильника за 2-3 години до приготування.
У центрі масляно-борошної крихти робимо поглиблення і додаємо яйця та кефір. Перемішайте ложкою, щоб усі інгредієнти стали вологими.
- Кефір підійде будь-якої жирності.
Кабачок вимийте, краї з обох боків обріжте. Очищений кабачок натріть на середній тертці. Додайте|добавляйте| кабачок в тісто і перемішайте.
Твердий сир натріть на великій тертці. Сир із пліснявою наріжте маленькими кубиками.
Додайте два види сиру до тіста. Перемішайте.
Тісто має вийти густим.
Форму для випікання (приблизний розмір 28х12 см) змастіть вершковим маслом та посипте борошном. Зайве борошно струсіть, перевернувши форму.
Тісто викладіть у форму та розрівняйте лопаткою.
Відправте в розігріту духовку і випікайте кекс при 180 градусах 40-60 хвилин (час випікання залежить від особливостей вашої техніки, розміру та матеріалу форми, що використовується). Готовність перевіряйте шляхом проколу дерев'яною шпажкою (якщо тісто пропеклося, шпажка має вийти сухою).