Варення з кабачків – популярна заготівля з овочів, яку цінують не тільки ласуни, а й справжні гурмани. При цьому ті, хто розуміється на цих ласощах, стверджують, що ніжне, варення, що буквально тане в роті, можна зварити виключно з молодих кабачків з тоненькою шкіркою.

Для приготування цього смачного та ароматного варення на зиму нам знадобляться такі інгредієнти:

  • кабачки - 900 г;
  • цукор – 600 г;
  • лимон – 125 г;
  • м'ята свіжа (листя) – 20 г.

Важливо!!!

  • Кількість лимона та м'яти можна регулювати на свій смак.
Кабачки потрібно добре вимити та обсушити паперовим рушником, після чого нарізати маленькими кубиками.
Для варіння варення використовуйте товстостінну каструлю або сотейник із кераміки, нержавіючої сталі.

Нарізані кабачки відправте у варильний посуд одразу потрібно всипати весь цукор.

Перемішайте та залиште на 1,5-2 години, щоб кабачки пустили свій сік.

Коли кабачки плаватимуть у сиропі, ставимо каструлю на помірний вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Варити з моменту закипання на невеликому вогні 10-15 хвилин.

Важливо!!!

  • При утворенні пінки видаліть шумівкою.
Потім відставляємо варення убік до повного остигання - приблизно близько двох годин. За цей час шматочки кабачків насочаться сиропом і стануть прозорішими.

Після повного остигання ставимо ємність з варенням на помірний вогонь і знову доводимо до кипіння. Варимо на невеликому вогні, помішуючи, 10-15 хвилин. Далі відключіть вогонь і знову остудіть.

Обшпарьте окропом лимон і обсушіть паперовим рушником. Дрібною теркою зніміть цедру з усього лимона – виходить близько 1 чайної ложечки. Очистіть лимон від білої шкірки (вона гірчитиме), а м'якоть наріжте кубиками. Усі кісточки видаліть.

Додайте лимон і цедру в варення, що охололо. Перемішайте і доведіть знову до кипіння. Проварити близько 15 хвилин на маленькому вогні.

А поки листя м'яти обірвіть з гілочок, промийте та обсушіть. Перемістіть листочки у вузьку чашу блендера. Влийте близько 150-200 мл охолодженого сиропу з варення і пробийте занурювальним блендером до однорідності.

Подрібнену м'яту потрібно додати у варення, перемішати та варити ще 15 хвилин на невеликому вогні.

Тим часом потрібно баночки та кришечки ретельно вимити із содою. Після цього добре промийте банки під проточною холодною водою.

Візьміть потрібну каструлю, наповніть її водою і закип'ятіть. На дно каструлі опустіть кришки. Зверху встановіть решітку для стерилізації. На решітку встановіть банки шийкою вниз. Стерилізуйте 15 хвилин. Вода в каструлі має булькати, а пара надходити до банків. Після стерилізації банки мають стати дуже гарячими і до них неможливо торкнутися руками.

Стерильні банки з кришками акуратно перенесіть на решітку або чистий кухонний рушник.

Розлийте гаряче кабачкове варення по баночках. З однієї порції продуктів виходить приблизно 750мл.

Щільно закрутіть банки кришками та переверніть. Укутайте теплим рушником і залиште до повного остигання.

Рекомендується зберігати варення у темному прохолодному місці.

Таке варення з кабачків ідеально підійде до млинців, млинців, оладок, сирників та сирних запіканок.

Читайте також:

Будете потай красти з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму

Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму

Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму

Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни