Мало хто знає, що на Туманному Альбіоні тости почесне перше місце по ситості посідають тости. Тож англійський сніданок – це не лише вівсянка. Але найсмачнішими серед тостів, які готуються у різних частинах Великобританії, є мабуть, із сиром та пивом. Вони дають відмінний заряд енергії для початку робочого дня!

Отже, щоб приготувати цікаві сирно-пивні тости з яскравим, насиченим та пікантним смаком, потрібні такі продукти:

  • хліб білий – 250 г (9 шматочків);
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • пиво темне – 140 мл;
  • сир твердий – 300 г;
  • яєчні жовтки – 1-2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • гірчиця 25 гр.

Збиваємо жовтки міксером 1 хвилину до однорідності і додаємо в жовткову суміш чорний мелений перець і гірчицю. Все знову перемішуємо міксером.

Сир натираємо на середній тертці. Сир додаємо в товстостінну каструлю, в якій він не підгорятиме. Також можна плавити сир на водяній бані (встановити каструлю із сиром над каструлею з водою).

Ставимо каструлю на середній вогонь і, помішуючи, готуємо приблизно 1-2 хвилини, доки сир не почне плавитися.

Помішуючи весь час, поступово вливаємо пиво. Готуємо ще близько 2 хвилин, поки сир з пивом не перетворяться на однорідну суміш.

Потім, помішуючи, поступово додаємо суміш жовтка з перцем та гірчицею.

Помішуючи весь час, доводимо суміш до кипіння. Після зменшуємо вогонь, проварюємо 40-60 секунд і вимикаємо нагрівання. Суміш має вийти середньої густоти. Якщо суміш недостатньо загуснула, можна проварити ще 2-3 хвилини, щоб випарувати зайву рідину.

Тепер, якщо знадобиться, всипаємо на смак сіль.

Залишаємо суміш охолонути до теплої температури. Після остигання суміш загусне ще більше.

Шматочки хліба викладаємо на застелений пергаментом лист і ставимо в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку на 1-2 хвилини. (Хліб потрібно лише трохи підсушити, якщо він свіжий. Якщо хліб не дуже свіжий, можна його зовсім не підсушувати, щоб потім тости не вийшли занадто сухі.)

На шматочки хліба товстим шаром розподіляємо сирно-пивну масу.

Нагрів духовки зменшуємо до 180 градусів і запікаємо тости 5-7 хвилин. Як тільки тости придбають золотисту скоринку, відразу ж виймаємо їх із духовки.

Такі тости можуть бути чудовою закускою до пива або інших алкогольних напоїв.

Читайте також:

Смачніше ніж будь-який пиріг: рецепт заливного лаваша з м'ясним фаршем

Справжня райська насолода: рецепт рулету з лаваша з крабовими паличками та плавленим сиром

Куди там тієї шаурми: рецепт конвертиків з лавашу з начинкою з курки, сиру та помідорів

Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт запіканки з лаваша, курячого фаршу та кабачків