Продукти (на 3 порції)
Кабачки молоді - 500 г (3 шт.)
Часник - 10 г (за смаком)
Кріп свіжий - 10 г
Олія рослинна (бажано оливкова) - 30 мл
Сік лимона - 50 мл (за смаком)
Сіль - 2,5 г (за смаком)
Цукор - 15 г (за смаком)

Секрети приготування:

  • для приготування вибирайте молоді кабачки з ніжною шкіркою та без насіння;
  • кількість часнику регулюйте на свій смак;
  • за бажанням можна додати трохи перцю чилі, якщо любите гостреньке.
Отже, кабачки потрібно добре промити та обсушити паперовим рушником. Обріжте краї з обох боків. Наріжте кабачок тоненькими кружальцями майже напівпрозорими. Чим тонше нарізані кабачки, тим менше часу піде на їхнє маринування.

Нарізані кабачки перемістіть у глибокий посуд для подальшого маринування.

Зубчики часнику очистіть і наріжте дрібними шматочками. Можна скористатися часником або теркою.
Додайте подрібнений часник у миску з кабачками.

Кріп промийте та обсушіть, видаліть товсті стеблинки. Листочки кропу наріжте дрібненько і додайте до решти інгредієнтів.

Всипте сіль та цукор. Їх кількість регулюйте на свій смак.

Влийте лимонний сік.

важливо!

  • Якщо готового соку немає, лимон обшпарити окропом. Обсушіть лимон серветкою, розріжте навпіл і відтисніть сік за допомогою преса для цитрусових або руками за допомогою вилки (вставити вилку в м'якуш і провернути, стискаючи лимон рукою).

Влийте олію (якщо є можливість, використовуйте оливкову).
Перемішайте усі інгредієнти між собою.

Накрийте миску з кабачками харчовою плівкою і надішліть на 1-3 години в холодильник.

Час маринування залежить від вашого смаку. В принципі, кабачки можна їсти вже через 30 хвилин, але чим вони довше маринуються, тим смачнішими вийдуть.

Зберігайте закуску у герметичній тарі 2-3 дні у холодильнику.

Читайте також:

Готові вже через 3 години: рецепт хрустких малосольних огірків від Євгена Клопотенка

Всього чотири дні: рецепт найсмачніших малосольних помідорів із гірчицею

Ідеально під малосольні огірочки: рецепт молодої картоплі у клярі. Так ви ще не куштували