""Човники" з баклажанів — оригінальна та ефектна страва. Баклажани, розрізані навпіл, треба нафарширувати моцарелою та помідорами та запекти. Ось і все!

Баклажан – 1 кг.

Для начинки:

  • томати 400 г;
  • сир моцарела 200 г;
  • оливки без кісточок 100 г;
  • часник, зубчики 4 шт.;
  • каперси 120 г;
  • оливкова олія 48 мл;
  • базилік сушений 1.5 г;
  • орегано сушка 1 рік

Помийте і розріжте баклажани — кожен навпіл уздовж. Обережно вирізати м'якоть, щоб вийшли "човники" зі стінками завтовшки 1 см. Мякоть викидати не потрібно - її використаємо для начинки.

Змастити всередині рослинним маслом і поставити в гриль або духовку на 20 хв при 200 градусах. Викладаємо баклажани на деко шкіркою донизу.

Для приготування начинки для "човників", невеличкими шматочками нарізаємо м’якоть баклажанів, оливки - кружальцями, а базилік необхідно дрібно порубати.

Баклажанову м’якоть викладіть на сковороду, додайте пропущений крізь прес часник. Обсмажте на оливковій олії до золотавого кольору. Додайте помідори, каперси, оливки, базилік та орегано. Тушкуйте на повільному вогні близько 15 хвилин.

Наріжте кружечками моцарелу.

Заповніть начинкою баклажанові човники. Зверху покладіть шматочки моцарели.Поставте у духовку ще на 7-10 хвилин, щоб сир розплавився.

Читайте також:

Буде ситий уся родина: рецепт консервації з молодих баклажанів та курки на зиму

Ідеально під малосольні огірочки: рецепт молодої картоплі у клярі. Так ви ще не куштували

Яблука обсипатимуться і гнитимуть: яких рослин у жодному разі не повинно бути поряд з вашою яблунею

Будете потай крати з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму