Ніхто не заперечуватиме, що малосольні огірочки - це не тільки відмінна страва для повсякденного меню, але і для святкового застілля. До речі, якщо бажання поласувати смачними малосольними огірками, що хрумтять, з'явилося раптово, то можна зробити їх буквально за годину. Такий спосіб дуже зручний, адже не потрібно возитися з банками та каструлями.
Отже, для того щоб приготувати дуже швидкі малосольні огірки "Трясуни", знадобиться мінімальний набір продуктів:
  • огірок 1 кг;
  • пучок кропу;
  • часник 2-3 зубчики;
  • соль 1.5 ст.л

На самому початку огірки потрібно помістити в холодну воду на 15 хвилин - це зробить їх соковитими та хрусткими.

Далі огірки ретельно вимийте від верхнього нальоту та висушіть на рушник.

У огірків зрізаємо хвостики з боків, кожен екземпляр розрізаємо на 4 поздовжні частини.
Зубчики часнику потрібно очистити та нарізати тонкими пластинками. Свіжий кріп промийте, дрібно нашаткуйте.
Нарізку огірків поміщаємо у глибоку ємність, додаємо зелень та часник. Всипте необхідну кількість солі.
Суміш ретельно перемішайте, щоб сіль огорнула кожну смужку огірка.
Перекладіть огірки в глибокий контейнер, накрийте кришкою, ретельно струшуйте протягом декількох хвилин, щоб огірки стали виділяти сік.

Поставте ємність з огірками в холодильник на 1:00 або подайте відразу на стіл.

Читайте також:

Готові вже через 3 години: рецепт хрустких малосольних огірків від Євгена Клопотенка

Всього чотири дні: рецепт найсмачніших малосольних помідорів із гірчицею

Ідеально під малосольні огірочки: рецепт молодої картоплі у клярі. Так ви ще не куштували