Більшість дачників впевнені, що з кабачків можна варити стільники, кабачки смажать, парять, додають у суп. Зрештою, з кабачків роблять смачну ікру. Як виявилося, кабачки також добре підходять для приготування варення.

Продукти для варення з кабачків:

  • 1 кг молодих кабачків;
  • 500 г цукру;
  • 100 мл води;
  • трохи кардамону;
  • один лимон;
  • один апельсин.

Приготування варення з кабачків

Нарізаємо кабачки маленькими шматочками. Далі на дрібній тертці подрібнюємо цедру апельсина.

Видавлюємо сік м'якоті. Саму м'якоть можна порізати або перетерти і додати в каструлю.

Змішуємо, кладемо цукор, кардамон. Варимо.

Після кипіння готуємо продукт ще 45 хвилин, періодично помішуючи. За цей час волога частково випарується та утворюється пектин.

Стерилізуємо банку та кришку. А потім додаємо в каструлю з варенням сік одного лимона, перемішуємо. Можна подрібнити і м'якоть лимона, додавши до складу.

Усі варимо ще 10 хвилин. Викладаємо частування в стерилізовану банку та закочуємо.

Читайте також:

Будете потай крати з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму

Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму

Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму

Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни