Більшість дачників впевнені, що з кабачків можна варити стільники, кабачки смажать, парять, додають у суп. Зрештою, з кабачків роблять смачну ікру. Як виявилося, кабачки також добре підходять для приготування варення.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти для варення з кабачків:
- 1 кг молодих кабачків;
- 500 г цукру;
- 100 мл води;
- трохи кардамону;
- один лимон;
- один апельсин.
Приготування варення з кабачків
Нарізаємо кабачки маленькими шматочками. Далі на дрібній тертці подрібнюємо цедру апельсина.
Видавлюємо сік м'якоті. Саму м'якоть можна порізати або перетерти і додати в каструлю.
Змішуємо, кладемо цукор, кардамон. Варимо.
Після кипіння готуємо продукт ще 45 хвилин, періодично помішуючи. За цей час волога частково випарується та утворюється пектин.
Стерилізуємо банку та кришку. А потім додаємо в каструлю з варенням сік одного лимона, перемішуємо. Можна подрібнити і м'якоть лимона, додавши до складу.
Усі варимо ще 10 хвилин. Викладаємо частування в стерилізовану банку та закочуємо.
Читайте також:
Будете потай крати з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму
Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму
Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму
Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни