М'ясо з хлібом по-єврейськи - це густа м'ясна юшка, яка вражає багатим смаком з невеликою кислинкою та ароматом.

Для приготування не зовсім звичайної страви єврейської кухні "м'ясо-хліб" знадобляться такі продукти:

  • яловичина 600 г;
  • цибуля ріпчаста 200 г;
  • часник 2 зубчики;
  • помідори – 0,5 штуки;
  • томатная паста 1 ст.л.;
  • хліб житній 4 шматки;
  • сливи 3 штуки;
  • родзинки без кісточок 1 жменя;
  • лавровий лист 2 штуки;
  • перець запашний 3 штуки;
  • перець горошком 3 штуки;
  • сіль за смаком;
  • вода 0,5 л.
  • олія для смаження 2 ст. л.
Часник потрібно подрібнити, цибулю нарізати на чверті, потім упоперек.
Нарізати м'ясо. Невеликі жилки та прошарки жиру не вирізаємо, тому що при тривалому томленні все стане м'яким.
Перенести м'ясо в каструлю з товстим дном, налити на дно масло. В оригіналі курячий або гусячий жир.
Коли обсмажиться м'ясо, всипати цибулю, часник, сіль, перець горошком і лавровий лист. Посолити.

Помідор нарізати. Томатну пасту заморожую після відкриття банки у формах для льоду або у міні-формочках для випічки.

Влити воду (кількість може бути більшою, якщо багато википить) і додати помідор з томатною пастою.

Чорнослив чи сливу нарізати. Родзинки промити.
Додати до м'яса. Родзинки після гасіння розчиняються повністю.
Дісталися цікавого інгредієнта — житнього хліба. Його потрібно
нарізати кубиком. Пересипати хліб у м'ясний соус.

Перемішати, щоб хліб був повністю просочений, і томити під кришкою 1,5-2 години.

Хліб у результаті ви не побачите і не відчуєте, він віддав усі соусу.