• Сало 1 кг
  • Часник, головка2 шт.
  • Чорний перець3 ст. л.

Розсіл

  • цибуля, лушпиння за смаком;
  • чорнослив 5 шт.;
  • лавровий лист 2 шт.;
  • сіль 200 г;
  • цукор 2 ст. л.;
  • вода 1 л.

Інгредієнти для розсолу необхідно залити водою, поставити на вогонь та довести до кипіння.

Вимийте та обсушіть сало паперовими рушниками, розріжте на 2 частини. Покладіть його в маринад та готуйте 25 хвилин на середньому вогні. Після цього залиште сало охолоджуватися в розсолі протягом ночі.

Часник та перець подрібніть. Натріть мариноване сало цією сумішшю, загорніть у харчову плівку.

Якщо ви плануєте з’їсти сало протягом тижні, його слід зберігати у холодильнику. Для більш тривалого зберігання покладіть його в морозилку. Приготуйте борщ з маринованими грибами та подайте до нього шматочок цього маринованого сала.

Читайте також:

Ох, як це дражнить: рецепт рулетів з омлету, крабових паличок та м'якого сиру

Такі так, вони самі просяться до рота: старовинний рецепт єврейських ситних пельменів

В Одесі таки розуміються: рецепт листкового пирога з фаршем, сиром і ще двома секретами