Ми хочемо поділитися з вами рецептом, який є традиційним для єврейської кухні. Ось один відомий рецепт – запечені баклажани з начинкою.

Для приготування цієї страви нам знадобиться:

  • 2 великі баклажани
  • 1 велика цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 2 помідори
  • 1/2 чашки подрібненої петрушки
  • 1/2 чашки подрібненого кінзи
  • 1/2 чашки подрібненої м'яти
  • 1/4 чашки оливкової олії
  • Сіль та перець за смаком

Детальна інструкція з приготування молодих кабачків за єврейським рецептом:

Для початку необхідно розігріти духовку до 200 градусів за Цельсієм.

Розріжте баклажани вздовж навпіл, не знімаючи шкірку. Наріжте м'якоть баклажанів на однакові дрібні кубики. Посолте та залиште на 10-15 хвилин, щоб вони віддали гіркоту. Потім вимийте баклажани під холодною водою і висушіть на паперовому рушнику.

Коли баклажани чекають своєї черги, наріжте цибулю і помідори дрібними кубиками, і подрібніть часник.

Нагрійте сковороду на середньому вогні, потім налийте оливкову олію та обсмажте цибулю до м'якості та золотистого кольору. Додати часник і обсмажте ще 1 хвилину.

Додайте нарізані помідори в сковороду і готуйте їх доти, доки вони не стануть м'якими і сік не випарується.

Перекладіть обсмажені овочі у велику миску. Додайте нарізану петрушку, кінзу, м'яту, сіль та перець. Ретельно перемішайте усі інгредієнти.

Наповніть половинки баклажанів начинкою. Покладіть заповнені баклажани на лист і запікайте в розігрітій духовці протягом 25-30 хвилин, поки баклажани не стануть м'якими і золотистими.

Готові запечені баклажани із начинкою подавайте гарячими. Смачного!

Читайте також:

Надя Дорофєєва розкрила деталі свого таємного весілля: ось хто був тамадою

Закуска на будь-який випадок: швидкі конверти з лаваша з куркою та сиром. Готується 10 хвилин

Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт запіканки з лаваша, курячого фаршу та чків