Ми хочемо поділитися з вами рецептом, який є традиційним для єврейської кухні. Ось один відомий рецепт – запечені баклажани з начинкою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування цієї страви нам знадобиться:
- 2 великі баклажани
- 1 велика цибуля
- 2 зубчики часнику
- 2 помідори
- 1/2 чашки подрібненої петрушки
- 1/2 чашки подрібненого кінзи
- 1/2 чашки подрібненої м'яти
- 1/4 чашки оливкової олії
- Сіль та перець за смаком
Детальна інструкція з приготування молодих кабачків за єврейським рецептом:
Для початку необхідно розігріти духовку до 200 градусів за Цельсієм.
Розріжте баклажани вздовж навпіл, не знімаючи шкірку. Наріжте м'якоть баклажанів на однакові дрібні кубики. Посолте та залиште на 10-15 хвилин, щоб вони віддали гіркоту. Потім вимийте баклажани під холодною водою і висушіть на паперовому рушнику.
Коли баклажани чекають своєї черги, наріжте цибулю і помідори дрібними кубиками, і подрібніть часник.
Нагрійте сковороду на середньому вогні, потім налийте оливкову олію та обсмажте цибулю до м'якості та золотистого кольору. Додати часник і обсмажте ще 1 хвилину.
Додайте нарізані помідори в сковороду і готуйте їх доти, доки вони не стануть м'якими і сік не випарується.
Перекладіть обсмажені овочі у велику миску. Додайте нарізану петрушку, кінзу, м'яту, сіль та перець. Ретельно перемішайте усі інгредієнти.
Наповніть половинки баклажанів начинкою. Покладіть заповнені баклажани на лист і запікайте в розігрітій духовці протягом 25-30 хвилин, поки баклажани не стануть м'якими і золотистими.
Готові запечені баклажани із начинкою подавайте гарячими. Смачного!
Читайте також:
Надя Дорофєєва розкрила деталі свого таємного весілля: ось хто був тамадою
Закуска на будь-який випадок: швидкі конверти з лаваша з куркою та сиром. Готується 10 хвилин
Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт запіканки з лаваша, курячого фаршу та чків