Багатьом буде важко повірити, але дієтична курятина, кисломолочний сир, кріп і сметана утворюють відмінний комплект. Котлетки з цих продуктів готуються дуже швидко і просто, а виходять смачними, соковитими і, що найголовніше, сир в них не відчувається. Це точно сподобається мамам, у яких діти не хочуть їсти кисломолочний сир.

Отже, для того, щоб приготувати курячі котлети з сиром, потрібні такі продукти:

  • фарш курячий (або куряче філе) – 500 г;
  • сир кисломолочний - 400 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • майоран сушений – 0,5 ч. ложки;
  • соль - 1 ч. ложка;
  • мускатний горіх мелений - 1 щіпка;
  • перець червоний гострий мелений - 1 щіпка;
  • олія рослинна - 1 ст. ложки.

Отже, куряче філе потрібно помити, нарізати на шматочки і в м'ясорубці або в кухонному комбайні зробити фарш. Якщо ж такої можливості немає, то курячий фарш можна придбати у магазині.

Сир для котлет можна використовувати будь-який - домашній або магазинний - жирністю 0-5%.

Прянощі можна доповнювати і замінювати на свій смак.

Цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо в сковороду. Влийте до цибулі 50-60 мл питної води та поставте на вогонь. Гасіть під кришкою 5-8 хвилин - таким чином різкий запах піде, а цибуля стане прозорою. Зніміть сковороду з вогню та остудіть цибулю.

З'єднайте в глибокій мисці курячий фарш, сир і томлений лук. Туди ж вбийте яйце. Всипте майоран, сіль, червоний перець та мускатний горіх. Добре перемішайте фарш до однорідності.

Мокрими руками формуємо маленькі котлетки. Смажимо в сковороді по обидва боки до рум'яної скоринки, на невеликому вогні, щоб добре просмажилися.

Завдяки невеликому використанню жиру котлети виходять кориснішими.

Подавайте їх до столу зі свіжою зеленню та салатом із овочів.

Читайте також:

Рецепт "Сьоме небо": як приготувати котлети з молодих баклажанів у картопляній "шубі"

Таке захочеться їсти щодня: рецепт найсмачніших котлет із курячих сердець

Чоловіки закохуються в цю страву: рецепт ситних курячих котлет з квасолею та кукурудзою

Їх захочеться їсти щодня: рецепт котлет із молодих кабачків та солодкого перцю