Багато українців проходять стороною субпродукти вважаючи їх їжею другого сорту. Хоча в кулінарії це особливий напрямок. До того ж поживна цінність субпродуктів нічим не поступається м’ясу.

Знаючи рецепт котлет із курячих сердець, ви тепер зможете не тільки значно заощадити на покупках, але і порадувати сім'ю чимось абсолютно новим. Змусьте своїх близьких та друзів захоплюватися і гадати, з чого приготовані ситні "сердечні" котлети.

Щоб приготувати смачні та ситні котлети із курячих сердець, потрібно підготувати такі продукти:

  • курячі серця – 300 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • яйце – 1 шт.;
  • манна крупа – 6 ст. л.;
  • перець чорний мелений;
  • сіль;
  • олія – для смаження.

Промийте курячі серця під проточною водою. Видаліть жир, протоки, судини та ще раз промийте. Цибулю очистіть і розріжте на шматочки.

Пропустіть через м'ясорубку курячі серця, цибулю та часник. Додайте яйце, сіль, перець, манну крупу. Добре перемішайте. Накрийте ємність із фаршем плівкою і залиште на 15-20 хвилин для набухання.

Фарш викладайте столовою ложкою з гіркою в сковороду з розігрітою олією. Обсмажуйте на середньому вогні з двох боків до золотистої скоринки.

Такі котлети будуть смачними, як одразу після приготування, так і в охолодженому вигляді.

Читайте також: