Пишні біляші з м'ясом та морквою стануть вашою улюбленою смаженою випічкою на довгий час, адже вони здатні повернути вас у далеке дитинство, де такі пиріжки продавали бабусі на вокзалах та ринках.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом пишних біляшів з м'ясом та морквою читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом пишних біляшів з м'ясом та морквою нам знадобиться:

  • 500 г борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів
  • 200 мл теплої води
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 250 г м'яса (яловичина, свинина чи курка), дрібно нарізаного
  • 1 морква, крупно нарізана
  • Сіль та перець за смаком
  • Рослинна олія для обсмажування

Спосіб приготування страви за рецептом пишних біляшів з м'ясом та морквою:

Крок 1: Візьміть велику миску і акуратно з'єднайте разом 500 г борошна, 1 чайну ложку солі та 1 чайну ложку сухих дріжджів для пишних біляшів з м'ясом та морквою. Цей основний блок інгредієнтів стане фундаментом для ваших пишних повітряних біляшів з м'ясом і морквою.

Крок 2: Щедро налийте 200 мл теплої води і додайте 2 столові ложки олії в цю миску. Акуратно перемішайте усі інгредієнти.

Крок 3: Викладіть тісто для пишних біляшів з м'ясом та морквою на чисту поверхню і почніть місити його з ніжністю та турботою. Дозвольте тесту "дихати" і розцвісти, масажуючи його протягом 5-7 хвилин до тих пір, поки воно не стане гладким і еластичним, наче шовк.

Крок 4: Поверніть тісто для пишних біляшів з м'ясом і морквою в миску і дозвольте відпочити і рости своїм темпом. Зачекайте 1-2 години, спостерігаючи, як воно подвоїться обсягом.

Крок 5: Приготуйте начинку, щоб вона стала душею ваших пишних біляшів з м'ясом та морквою. Додайте 1 крупно нарізану моркву до сковорідки до 250 г дрібно нарізаного м'яса.

Крок 6: Обсмажте овочі для пишних біляшів з м'ясом та морквою .

Крок 7: Посоліть і поперчіть начинку для пишних біляшів з м'ясом і морквою на смак і дайте їй охолонути.

Крок 8: Розділіть тісто, що піднялося, на рівні порції, і кожну порцію розкотіть у тонке коло.

Крок 9: На половину кожного кола покладіть невелику кількість начинки з м'ясом та морквою.

Крок 10: Складіть коло навпіл, защипніть краю білявки, щоб він не розкрився під час смаження.

Крок 11: Повторіть кроки 8-10 для тесту, що залишилося, і начинки для створення пишних біляшів з м'ясом і морквою.

Крок 12: Розігрійте в глибокій сковороді достатньо олії для обсмажування пишних біляшів з м'ясом і морквою.

Крок 13: Помістіть пишні біляші з м'ясом і морквою в сковороду і обсмажте їх з обох боків золотистого кольору.

Крок 14: Заберіть готові пишні біляші з м'ясом і морквою на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Крок 15: Подавайте пишні біляші з начинкою з м'яса та моркви гарячими. Вони ідеально підійдуть як закуска або основна страва. Насолоджуйтеся їх соковитим смаком та пухнастою текстурою!

Читайте також:

Будете потай красти з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму

Ідеально під малосольні огірочки: рецепт молодої картоплі у клярі. Так ви ще не куштували

Насолода гарантована: рецепт вареників з тертою молодою картоплею, салом та цибулею