Багато хто погодиться, що й у страшному сні не насниться нікому поєднати картоплю та перловку в одній страві, проте саме так свого часу естонці вирішували проблему голоду серед селян. Сьогодні така страва відмінно підійде для ситної вечері після важкого трудового дня.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, для того, щоб приготувати картопляне пюре з перловкою та м'ясом, потрібні такі продукти:
- картопля – 830 г;
- крупа перловая - 120 г;
- бекон – 200 г;
- цибуля ріпчаста - 200 г;
- сіль за смаком.
Важливо!
- Якщо ж взяти тверду салатну картоплю, то з неї не вийде такої ніжної крохмалистої каші - страва буде занадто рідкою і водянистою.
Суху сковороду ставимо на середній вогонь і висипаємо перловку. Обсмажуємо крупу, постійно помішуючи, близько 3-5 хвилин, доки вона стане золотисто-бежевой. Потім висипаємо перловку в каструлю, заливаємо водою (1,2 л), доводимо до кипіння та варимо під кришкою на маленькому вогні 1 годину.
Картоплю очищаємо, нарізаємо великими шматочками і додаємо картопля в каструлю з перловкою і солимо. Варимо картоплю з перловкою під кришкою ще 25-30 хвилин, до готовності картоплі та перловки.
Тим часом нарізаємо бекон маленькими брусочками. Бекон відправляємо в суху сковороду, витоплюємо на невеликому вогні приблизно 7-10 хвилин до підрум'янювання.
Цибулю очищаємо і нарізаємо чвертькільцями, додаємо в сковороду. Обсмажуємо все разом ще близько 7 хвилин, до підрум'янювання цибулі.
Після того, як картопля з перловкою приготувалася, якщо в каструлі ще залишилася вода, зливаємо її. Розминаємо картоплю з перловкою товкачем. Якщо потрібно, досолюємо до смаку.
Половину бекону з цибулею додаємо в пюре з картоплі та перлівки, все перемішуємо.
Розкладаємо картопляне пюре з перлівкою по тарілках, зверху викладаємо обсмажений бекон з цибулею і поливаємо жиром, що витопився. Дуже добре доповнять таку страву соління.
До речі, в Естонії ця страва подається з гарячим молоком або теплою сметаною - напевно, через те, що ні молоко, ні олія, ні інші молочні добавки, що роблять смачніше, не додаються в кашу.
Читайте також:
Це потрібно спробувати: рецепт швидкої закуски з крабових паличок та шинки
Смачніше ніж будь-який пиріг: рецепт заливного лаваша з м'ясним фаршем
Чудова ніжність: рецепт кабачкової піци з бринзою та зеленню