Багато хто погодиться, що й у страшному сні не насниться нікому поєднати картоплю та перловку в одній страві, проте саме так свого часу естонці вирішували проблему голоду серед селян. Сьогодні така страва відмінно підійде для ситної вечері після важкого трудового дня.

Отже, для того, щоб приготувати картопляне пюре з перловкою та м'ясом, потрібні такі продукти:

  • картопля – 830 г;
  • крупа перловая - 120 г;
  • бекон – 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 200 г;
  • сіль за смаком.

Важливо!

  • Якщо ж взяти тверду салатну картоплю, то з неї не вийде такої ніжної крохмалистої каші - страва буде занадто рідкою і водянистою.

Суху сковороду ставимо на середній вогонь і висипаємо перловку. Обсмажуємо крупу, постійно помішуючи, близько 3-5 хвилин, доки вона стане золотисто-бежевой. Потім висипаємо перловку в каструлю, заливаємо водою (1,2 л), доводимо до кипіння та варимо під кришкою на маленькому вогні 1 годину.

Картоплю очищаємо, нарізаємо великими шматочками і додаємо картопля в каструлю з перловкою і солимо. Варимо картоплю з перловкою під кришкою ще 25-30 хвилин, до готовності картоплі та перловки.

Тим часом нарізаємо бекон маленькими брусочками. Бекон відправляємо в суху сковороду, витоплюємо на невеликому вогні приблизно 7-10 хвилин до підрум'янювання.

Цибулю очищаємо і нарізаємо чвертькільцями, додаємо в сковороду. Обсмажуємо все разом ще близько 7 хвилин, до підрум'янювання цибулі.

Після того, як картопля з перловкою приготувалася, якщо в каструлі ще залишилася вода, зливаємо її. Розминаємо картоплю з перловкою товкачем. Якщо потрібно, досолюємо до смаку.

Половину бекону з цибулею додаємо в пюре з картоплі та перлівки, все перемішуємо.

Розкладаємо картопляне пюре з перлівкою по тарілках, зверху викладаємо обсмажений бекон з цибулею і поливаємо жиром, що витопився. Дуже добре доповнять таку страву соління.

До речі, в Естонії ця страва подається з гарячим молоком або теплою сметаною - напевно, через те, що ні молоко, ні олія, ні інші молочні добавки, що роблять смачніше, не додаються в кашу.

Читайте також:

Це потрібно спробувати: рецепт швидкої закуски з крабових паличок та шинки

Смачніше ніж будь-який пиріг: рецепт заливного лаваша з м'ясним фаршем

Чудова ніжність: рецепт кабачкової піци з бринзою та зеленню