Перед вами рецепт простої та смачної запіканки, ідеально підходить для "пісних днів" або просто, як гарнір.
З погляду нутриціології, поєднання картоплі та грибів небезпечне для здоров'я. Ще б пак, нутріціологи вважають, що крохмалисті овочі, а також макарони та борошняні вироби велику користь приносять і краще засвоюються як самостійні продукти. А ось гриби рекомендують поєднувати з капустою, бобовими. Але як же відмовитися від усіх улюблених страв???
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
І справді, запіканка з картоплі з грибами - це апетитна і соковита страва, яка має приголомшливий смак і чудовий аромат. Вона чудово підійде для простого сімейного обіду або вечері, а також як частування для гостей, що раптово нагрянули. А ще така страва внесе різноманітність у повсякденний раціон харчування, а також чудово підійде для святкового столу.
складові
гливи 1 кг
картопля 700 г
сир твердий 300 г
бульйон грибний 2 склянки
вершки 9% 2 склянки
вино біле 0.5 склянки
цибуля ріпчаста 3 шт.
часник 5 зубчиків
олія соняшникова (олія оливкова)
мускатний горіх
перець чорний мелений
сіль
Гливи розібрати, добре промити, видалити ніжки та плівки.
Воду довести до кипіння, посолити, варити гриби 15 чи 20 хвилин.
Відцідити воду через друшляк, гриби остудити, нарізати кубиками.
Грибний бульйон зберегти.
Очистити цибулю, промити проточною водою.
Нарізати тонкими кільцями або півкільцями.
Промити картоплю, очистити, перекласти в холодну воду на 30 хвилин|мінути| для видалення крохмалю.
Очистити часник, нарізувати|нарізати| дрібними кубиками або продавити через прес.
Твердий сир натерти на тертці, поставити ємність в холодильник.
Прогріти сковороду, влити оливкову або олію без запаху.
Випічка ідеально підходить для різних випадків: від затишних домашніх чаювань до святкових заходів. Вони можуть бути як холодними, так і теплими, що робить їх універсальним десертом.