Пиріг з картопляного тіста з курячим фаршем та відвареними яйцями завжди виходить дуже смачним і ситним, тому його сміливо можна подати на обід чи вечерю для всієї родини, а також пригостити гостей, доповнивши легким салатом зі свіжих овочів.

Щоб приготувати тісто для пирога з картопляного тіста, з курячим фаршем та відвареними яйцями, знадобиться такий перелік продуктів:

  • картопля – 500 г (4 шт.);
  • мука - 30 г (1 ст. ложка);
  • яйце – 1 шт.;
  • перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки;
  • соль - 1/4 ч. ложки

Картоплю очищаємо і відварюємо в каструлі з водою – після її закипання 20 хвилин на помірному вогні. З готової картоплі зливаємо рідину, а саму картоплю викладаємо в миску і розминаємо картоплем'ялкою.

Додаємо яйце, борошно, сіль, перець та свої улюблені приправи до смаку. Перемішуємо і залишаємо до остигання.

Далі готуємо начинку для пирога. Для цього знадобляться такі продукти:

  • фарш курячий – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 140 г (1 шт.);
  • помідор – 90 г (1 шт.);
  • олія рослинна - 30 мл (для обсмажування фаршу);
  • часник – 2 зубчики;
  • соль - 1/4 ч. ложки;
  • трави прованські сушені - 1 ч. ложка.

Насамперед потрібно відварити яйця для начинки. Для цього поміщаємо яйця в каструльку, заливаємо водою і після закипання води не знімаємо з нагрівання хвилин 7-10. Охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кружальцями.

Далі:
  • цибулю очищаємо, миємо і дрібно нарізаємо;
  • часник пропускаємо через прес;
  • помідор миємо, очищаємо від плодоніжок і нарізаємо кружальцями.

Викладаємо цибулю в сковороду з розігрітою олією. До цибулі викладаємо фарш. Перемішуємо та обсмажуємо, розбиваючи грудочки, 5-7 хвилин. У фарш додаємо часник. Солимо і перчимо. Перемішуємо та знімаємо з нагрівання.

Роз'ємну форму діаметром 18 см змащуємо вершковим маслом і обсипаємо панірувальними сухарями. Дном розподіляємо картопляне тісто, формуємо бортики. Далі на тісто викладаємо рівномірний шар фаршу, розкладаємо кружечки помідорів, розкладаємо кружечки яєць.

Робимо заливку: яйця, майонез та молоко з'єднуємо у мисці.
Солимо, перчимо, додаємо свої улюблені приправи.
Перемішуємо.

Пропорції продуктів для заливання:

  • яйця – 2 шт.;
  • майонез - 30 г (1 ст. ложка);
  • молоко - 30 мл (2 ст. ложки);
  • перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
  • трави прованські сушені – 1 ч. ложка.

Заливаємо начинку пирога.

Випікаємо пиріг за 170 градусів 20 хвилин.

Читайте також:

Це потрібно спробувати: рецепт швидкої закуски з крабових паличок та шинки

Смачніше ніж будь-який пиріг: рецепт заливного лаваша з м'ясним фаршем

Чудова ніжність: рецепт кабачкової піци з бринзою та зеленню