Для приготування баклажанів, запечених у томатно-цибульному соусі з сиром, знадобиться такий набір продуктів:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- баклажани – 700 г (3 шт.);
- помідори – 450 г (2 шт.);
- цибуля ріпчаста - 300 г (2-3 шт.);
- сир твердий – 200 г;
- олія рослинна - 2 ст. ложки;
- трави прованські – 0,5 ч. ложки;
- цукор - 1 ч.л. ложка;
- часник сушений – 1 ч. ложка;
- базилік сушений – 0,5 ч. ложки;
- соль - 0,5 ч. ложки;
- перець чорний мелений - 1/5 ч. ложки;
- цибуля зелена (для подачі) - за смаком.
Насамперед займемося підготовкою баклажанів. Їх потрібно помити і нарізати тонкими смужками вздовж, товщиною приблизно 1 см. Далі складаємо баклажани в лоток, їх потрібно трохи посолити і залишити на 15 хвилин, щоб баклажани пустили сік. Потім промиваємо баклажани та зливаємо воду.
Деко застилаємо пергаментом і викладаємо туди скибочки баклажанів. Запікаємо баклажани 25 хвилин при температурі 180 градусів до м'якості та рум'яного кольору м'якоті.
Наступний етап - приготування томатно-цибулевого соусу для запіканки з баклажанів.
Для цього очищену цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо цибулю 5-6 хвилин на середньому вогні, до золотистості.
Обдайте помідори окропом і зніміть з них шкірку. Подрібніть томати занурювальним блендером у пюре або натріть на тертці. Додайте томатний сік до сковороди до цибулі, тушкуйте 4-5 хвилин на середньому вогні.
Насамкінець додаємо в сковороду сухий часник, сіль, чорний мелений перець, суміш трав та базилік. Гасимо ще 7-8 хвилин, до випарювання основної кількості рідини. Коли соус загусне, знімаємо сковороду з вогню.
Натріть прямо на томатний шар сир на великій тертці. Потім повторюємо шари, чергуючи баклажани, томатний соус та сир. Останнім шаром слід натерти сир.
Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікати баклажани з томатним соусом та сиром потрібно 15-18 хвилин, до розплавлення сиру та утворення апетитної скоринки.
Розплавлений сир просто чудово доповнює баклажани, роблячи страву дуже апетитною. Зверху можна присипати зеленню кропу або зеленою цибулею, дуже доречною.
Страву розділіть на порційні шматочки та подавайте до столу. Запіканка добре тримає форму при нарізуванні.
Читайте також:
Спробуйте підгодувати баклажани шкіркою цього овочу та врожай вас здивує.
Таке захочеться їсти ложками: рецепт паштету з молодих баклажанів та печериць
Справжня літня насолода: рецепт фаршированих баклажанів з м'ясом по-китайськи
Ой, ну навіщо ви дражните мій апетит? Рецепт справжньої баклажанної ікри по-єврейськи