Заливний лаваш з м'ясним фаршем – це страва, яку ми часто бачимо на святкових столах. Здається, що приготування заливного лаваша з м'ясним фаршем потребує багато часу та наявності різних інгредієнтів, але насправді все простіше.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом заливного лаваша з м'ясним фаршем читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом заливного лаваша з м'ясним фаршем нам знадобиться:

– 400 гр. тонкого лаваша
– 500 гр. фаршу м'ясного
- 1 середня цибулина
- 2-3 зубці часнику
- 2-3 картоплини
- 2 яйця
- 100 гр. вершкового масла
- 200 мл. молока
– 2-3 ст.л. тертою сиру
- зелень, сіль, перець за смаком

Спосіб приготування страви за рецептом заливного лаваша з м'ясним фаршем:

1. Для початку приготування страви за рецептом заливного лаваша з м'ясним фаршем займемося приготуванням начинки для пирога. Для цього наріжемо цибулю дрібно й обсмажимо її на олії до золотистого кольору. Додамо нарізані кубиками картоплини та фарш, добре перемішаємо і продовжимо смаження доти, доки фарш не стане рум'яним. Додамо тертий часник і зелень, посолити, поперчити та перемішати.

2. Далі, для приготування заливного тіста для заливного лаваша з м'ясним фаршем, розігріємо вершкове масло на сковороді, додамо молоко та яйця, постійно помішуючи, доки з'явиться однорідна маса. Додамо сіль та перець за смаком для заливного лаваша з м'ясним фаршем.

3. Викладемо лаваш на лист, покладемо на верхню частину воду, так, щоб лаваш став м'якшим. Залишимо на кілька хвилин.

4. Виймаємо м'який лаваш із води та починаємо складати заливний лаваш із м'ясним фаршем.

5. Верхній лист заливного лаваша з м'ясним фаршем розташуємо на деку і змажемо його шаром начинки.

6. Поверх цього шару викладемо наступний лист і змастимо його фаршем. Продовжуємо складати лаваш доти, доки не закінчиться начинка для заливного лаваша з м'ясним фаршем.

7. Останній лист лаваша змастимо як заливне тісто, ретельно розмазуючи його по верхній поверхні.

8. Зверху заливний лаваш із м'ясним фаршем посипаємо тертим сиром.

9. Поставимо лист у розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо заливний лаваш з м'ясним фаршем 30-35 хвилин, до утворення золотистої скоринки та готовності начинки.

10. Ледве остудивши заливний лаваш з м'ясним фаршем, наріжемо його на порції ромбиками або квадратами й можна подавати заливний лаваш з м'ясним фаршем на стіл.

Спробуйте цей простий рецепт заливний лаваш з м'ясним фаршем і переконайтеся, що швидко та смачно можна приготувати будь-яку страву, навіть коли на кухні обмежений набір інгредієнтів.

Читайте також:

Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром

Всі гості будуть у захваті: рецепт закуски з крекерів, крабових паличок та плавленого сирку

Цей смак просто дурманить: рецепт фаршированого малосольного оселедця. Такого ви не куштували