Пропонуємо рецепт так званих лінивих голубців - це поєднання смаків м'ясного фаршу, білокачанної капусти та чималої кількості томатного соусу. Гарантуємо, що зусиль витратите набагато менше, а результат вас вразить.
Будь-яка страва має три важливі складові успіху — швидкість приготування, простота приготування і смак кінцевого результату. Блогер і ведучий Євген Клопотенко також вважає, що в сучасному світі, коли є дуже багато цікавого, потрібно готувати просто і швидко.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Ліниві голубці — найсмачніша м'ясна страва, яка поєднує в собі всі принади овочевих рагу, м'ясних ароматів та кухонної невибагливості. Такі голубці під силу навіть недосвідченим кулінарам-аматорам зі стажем до року.
Для того, щоб приготувати "ледачі голубці" за рецептом від Євгена Клопотенка, знадобиться:
Приготування починаємо з підготовки рису. Добре промийте 125 г крупи та залийте холодною водою у співвідношенні 1:2. Злегка підсоліть та варіть 5 хвилин після закипання під закритою кришкою. Зніміть з вогню та залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.
У цей час приготуйте інші інгредієнти. Купуйте готовий м'ясний фарш з одного виду м'яса або зробіть асорті. Також добре б приготувати його вдома самостійно, наприклад із пісної м'якоті свинини. Вам знадобиться 500 г готового фаршу.
Цибулину наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на тертці, 1/2 шт. капусти наріжте дрібно ножем. Розтопіть 50-70 г вершкового масла|мастила| на сковороді і припустіть цибулю до м'якості і прозорості. Додайте в сковороду моркву та загасіть 3 хвилини. Введіть нашатковану капусту і згасіть все до м'якості капусти протягом 5-7 хвилин. Цей маневр зробить майбутні голубці соковитими та ніжними. Доведіть овочі сіллю та перцем до смаку.
У великій посудині змішайте рис, фарш і засмажку. Додайте в суміш 1/2 ч. л. меленого коріандру.
Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці у формі довгастих котлет або іншої потрібної конфігурації. Керамічну форму для запікання змастіть 2-3 ст. л. соняшникової олії і викладіть ліниві голубці в один шар. Намагайтеся міцно притискати їх один до одного, тому що голубці будуть смажитися і відстань між ними значно збільшиться.
Для соусу попередньо змішайте нарізані томати у власному соку (400 г) та 200 г сметани. Додайте сіль та перець, добре перемішайте.
Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями і запікайте в духовці на 180 градусів протягом 45-50 хвилин.