Інгредієнти для «Окрошка "Смак літа в кожній ложці-крихті"»:

  • Індичка - 250 г
  • Ковбаса (варена) - 200 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Редіс — 270
  • Картопля - 4 шт
  • Огірок - 1 шт
  • Гірчиця (або до смаку) - 1 ст. л.
  • Сметана (або до смаку) - 4 ст. л.
  • Сік лимонний (або до смаку) - 2 ст. л.
  • Цибуля зелена - 1 пуч.
  • Кріп - 1 пуч.
  • Квас (несолодкий квас) - 1 л
  • Спеції (за смаком)

важливо!

Оскільки окрошка відноситься до холодних супів, то м'ясо має бути нежирне, при цьому кухарі рекомендують використовувати два-три сорти м'яса, наприклад, можна взяти філе індички та варену ковбасу - це зробить крошки більш насиченою та смачною.

Відварюємо філе індички у підсоленій воді. Після закипання води можна додати лавровий лист і суху приправу.

Відварені картопля та курячі яйця очищаємо. І нарізаємо дрібними кубиками. Картопля повинна бути м'якою та розсипчастою.

Охолоджені філе індички розбираємо на дрібні волокна або нарізаємо маленькими кубиками, так само, як і ковбасу.

Редиска і огірок можна дрібно нарізати або натерти на великій тертці, щоб вони дали сік - так окрошка буде ще смачнішою.

Дрібно рубаємо зелену цибулю та кріп. Зелень краще перетерти з маленькою щіпкою солі, щоби трави віддали свій аромат страві.

Змішуємо підготовлені продукти в одному посуді та додаємо сіль та за бажанням перець. Ставимо каструлю з крихтою на 2 години в холодильник.