Мало хто знає, але квасоля для грузинів – це як для українців гречка чи картопля, тому її використовують часто й у великих кількостях. Суп "Шешамаді" - це дуже простий у приготуванні грузинський суп із квасолею та картоплею. Він досить густий і ситний.

Щоб приготувати грузинський суп з картоплею, квасолею та томатною пастою, потрібні такі продукти:

  • вода 800 мл;
  • квасоля консервована 800 гр.;
  • картопля 400 гр.;
  • вершкове масло|мастило| 30 гр.;
  • часник 4 зубч.;
  • зелень кинзы (пучок) 15 гр;
  • томатна паста 2 стіл. л.;
  • олія 2 стіл. л.;
  • хмелі-сунелі 1 чайн.
  • перець чилі (пластівці) 0.5 чайн.л.;
  • перець чорний мелений 0.5 чайн.
  • сіль за смаком

важливо!

  • Якщо замінити вершкове масло на рослинне в тому ж обсязі, цей суп задовольняє найсуворішим вимогам вегетаріанської кухні.
  • Можна використовувати червону консервовану квасолю або суху, попередньо замочивши її.

Картоплю вимийте, очистіть і наріжте середніми кубиками або часточками.

Цибулину очистіть і наріжте дрібними кубиками. Якщо ви або ваші діти не любите цибулю, можете її зовсім не додавати, а ще краще покласти цілу цибулину під час варіння картоплі. Вона вивариться, віддасть свій сік бульйону. Наприкінці її можна викинути.

Часник дрібно посікти або пропустити через прес.

Кинзу вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. За бажанням можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, кропом, петрушкою, м'ятою або використовувати суміш різних трав.

У каструлі з товстим дном на слабкому вогні розігрійте олію. З вибором ідеальної каструлі для супу допоможе стаття про каструлі, посилання наприкінці рецепту. Викладіть цибулю та вершкове масло і обсмажте, помішуючи, до прозорості цибулі.

У каструлю додайте картоплю, влийте гарячу воду та перемішайте. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні близько 15 хвилин|мінути| до готовності картоплі.

Додайте в каструлю консервовану квасолю разом із соком, томатну пасту, часник, хмелі-сунелі, пластівці чилі, чорний перець та сіль. Все перемішайте. Доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогні під кришкою ще 7-10 хвилин.

Наприкінці додайте подрібнену кинзу та перемішайте. Заберіть каструлю з вогню.

Частину супу розштовхніть товкачем або збийте занурювальним блендером. Це загусне суп.

Грузинський суп із квасолею розлийте по тарілках і подайте до столу.

Читайте також:

Ой, несіть мені добавку: рецепт старовинної єврейської закуски з печінки та філе оселедця

Згадаймо смак дитинства: рецепт домашніх картопляних пиріжків з начинкою з фаршу та моркви

Сусіди збігуться на цей запах: рецепт соковитого заливного пирога з яйцем та зеленою цибулею на кефірі